Lifestyle

6 boeken die iedere vrouw zou moeten lezen

6 boeken die iedere vrouw zou moeten lezen

"Ik heb geen tijd om boeken te lezen." Klinkklare onzin natuurlijk. Tijd heb je niet, maar je maakt het. De uren die jij verliest aan het gedachteloos scrollen door je Instagram feed, kun je bijvoorbeeld ook besteden aan het lezen van inspirerende boeken. Of lees iedere dag een half uurtje voordat je gaat slapen. Genoeg mogelijkheden en genoeg mooie boeken. Zoals deze:

Ik hou van boeken. En dan vooral nonfictie boeken die tot nieuwe inzichten brengen of een mooie boodschap meegeven. Wanneer ik zie dat iemand die ik volg of bewonder een boek aanprijst of ik lees een goede recensie, gaat dat boek direct op mijn verlanglijstje of sterker nog, ik bestel het gewoon gelijk. En dat zorgde voor een stapel met prachtige ongelezen boeken. Want: Netflix. Want: telefoon. Want: volgepland leven. Want: nog meer excuses. Tot nu.

Eigenlijk had ik dit jaar maar één goed voornemen en dat was: meer lezen. Iedere keer dat ik een boek las, wat eigenlijk alleen op een lange vakantie gebeurde, herinnerde ik me hoe fijn het was. Ik plan mijn leesmomenten nu gewoon in. En als ik merk dat ik te lang op mijn telefoon blijf hangen, leg ik hem snel weg en verruil ik hem voor een boek. Dit zijn de boeken die nu nog op mijn verlanglijstje staan en life changing schijnen te zijn.

 

De moed van Imperfectie

Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’. Brené Brown, bekend van de bestseller De kracht van kwetsbaarheid en haar TED talk hierover, moedigt de lezer in De Moed van Imperfectie aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. "We horen er namelijk pas echt bij wanneer we ons authentieke, imperfecte zelf aan de wereld laten zien," aldus Brené.
 

Verslaafd aan liefde

Schrijver en filosoof Jan Geurtz legt ons in Verslaafd aan Liefde uit dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Deze afwijzing proberen we te compenseren door waardering van anderen, maar dat werkt averechts: het versterkt juist die onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en aan de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of -misschien nog erger- verzanden in een gezapig samenzijn zonder ruimte voor groei en geluk. In het boek toont Jan een uitweg uit deze vicieuze cirkel: de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties. 


6 boeken die iedere vrouw zou moeten lezen

 

The Power of Habit

Waarom doen we wat we doen? En hoe kunnen we dit veranderen? We hebben allemaal (goede en slechte) gewoonten, maar heb je vertrouwen in de gewoontes die je op dit moment hebt? Je gewoonten beïnvloeden je namelijk op alle gebieden van je leven en de sleutel tot bijna elke deur in het leven is het bijbrengen van de juiste gewoonten. Dit boek geeft je de strategieën die je nodig hebt om slechte gewoonten te doorbreken en waardevolle strategieën op te pikken die je tot een meer bewonderingswaardig en succesvol persoon zullen maken. 

The Organized Mind

Thinking straight in the age of information overload. De 21e eeuw ziet ons verdrinken onder e-mails, voor altijd jongleren met zes taken tegelijk en steeds sneller proberen ingewikkelde beslissingen te nemen. Onze creativiteit gaat achteruit, we denken steeds minder helder en zijn continu afgeleid. Dit is informatie-overload. In The Organized Mind leren we hoe we hier zijn gekomen en waarom slimme organisatie onze herinneringen en aandacht verbetert. Aan de hand van een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit het dagelijks leven legt neurowetenschapper Daniel Levitin uit hoe je de controle over je leven terug kunt nemen.

 

6 boeken die iedere vrouw zou moeten lezen

 

In the company of women

Grace Bonney's boek biedt tientallen perspectieven op succes en leiderschap van vrouwen van alle achtergronden en leeftijden. Het geeft je een warm gevoel dat je krijgt na een praatje met iemand tijdens een gezellige kop koffie. Geen zelfhulp benaderingen en geen one-size-fits-all succesoplossingen. Ervaring uit de eerste hand en eindeloze inspiratie.

I know how she does it

Struggle jij met de balans tussen een succesvolle carrière en je hobby's, quality time met je familie en vrienden, en voldoende nachtrust? In dit boek onhult tijdmanagement expert Laura Vanderkam verrassende strategieën over hoe je meer tijd kunt besteden aan de dingen die je het liefst doet. Gebaseerd op 1001 logboeken van succesvolle vrouwen, bewijst Laura Vanderkam dat je niets hoeft op te geven. Door haar advies op te volgen, kun je minder werken, meer slapen, uitgaan, naar de sportschool gaan én socializen. 

6 boeken die iedere vrouw zou moeten lezen

Heb jij nog meer leestips? 
 

Deel dit artikel
Back to top