Lifestyle

6 TED talks die iedere vrouw zou moeten zien

6 TED talks die iedere vrouw zou moeten zien

Eerlijk, ik hou ervan om naar TED Talks te luisteren en te kijken. Ik kan oneindig doorklikken van de ene inspirerende speech naar de andere. En meestal deel ik ze dan ook met mijn vriendinnen. Dus waarom niet een artikel hier aan wijden? Dit zijn TED Talks die iedere vrouw zou moeten zien! 

In een TED Talk vertellen sprekers van over de hele wereld in maximaal 18 minuten over hun gebied van expertise (een idee, een onderwerp of project) in de hoop begrip en bewustzijn te creëren en zo bij te dragen aan een betere wereld. Het kijken naar TED Talks is een geweldige manier om jezelf op een baaldag op te fleuren. Je raakt geïnspireerd of gemotiveerd, je leert iets nieuws of het verandert je perspectief. Geloof ons, onderstaande talks wil je - als vrouw - niet missen.    

 

The Power of Vulnerability

Onderzoekshoogleraar en schrijfster Brené Brown onderzoekt menselijke connecties, waaronder ons vermogen tot verlangen, liefde en empathie. Ze deelt in deze talk één van haar vondsten, namelijk: de kracht van kwetsbaarheid. Brené Brown legt uit waarom we ons meer kwetsbaar en emotioneel open moeten opstellen en hoe dit kan helpen op een dieper niveau contact te leggen met mensen, en hoe het je helpt jezelf beter te begrijpen dan je ooit hebt gedaan. Écht het zien waard.

Looks aren't everything. believe me, I'm a model

Model Cameron Russell helpt ons eraan herinneren dat we moeten streven naar gezondheid en geluk, anders dan fysieke schoonheid. Ze durft zelfs te zeggen dat ondanks het feit dat modellen fysiek zo 'perfect' worden gevonden, ze vaak behoren tot de meest onzekere mensen. Een dappere speech die je, met name wij vrouwen, met beide benen op de grond zet. 

How to stop screwing yourself over

Mel Robbins, moeder van drie, strafrechtadvocaat, carrière en relatie expert, en schrijfster van het boek 'The Five Seconds Rule', geeft in deze talk de 'schop onder de kont' die we allemaal kunnen gebruiken. Ze staat bekend om haar effectieve tough love aanpak, waarbij het haar missie is om de mentale rommel op te ruimen die in de weg staat tussen mensen en wat ze écht willen. Of het nu gaat om een promotie, een idee uitwerken, betere relaties of gezonder eten, Mel geeft je dat duwtje in de rug dat je nodig hebt. 

Your body language may shape who you are

Een must-see voor de soms wat onzekere vrouw in ons. Ja, we hebben haar allemaal in ons zitten. Sociaal-psycholoog Amy Cuddy laat ons zien hoe lichaamstaal niet alleen invloed heeft op hoe anderen ons zien, maar zelfs op hoe je jezelf ziet. Amy Cuddy betoogt dat 'power posing' - staan in een houding van vertrouwen, zelfs als we geen zelfvertrouwen hebben - het gevoel van vertrouwen kan vergroten en een impact kan hebben op onze kansen op succes. Door naar haar tips te luisteren kun je uiteindelijk zelfverzekerder worden.

Can we all 'have it all'

Anne-Marie Slaughter, beleid expert en schrijfster van het spraakmakende artikel 'Why Women Can't Have it All', verklaart in deze TED Talk waarom er grote veranderingen in de werkcultuur nodig zijn voordat vrouwen ooit evenveel kansen krijgen als onze mannelijke tegenhangers. In deze boeiende en inzichtelijke toespraak legt Anne-Marie uit hoe we eindelijk gelijkheid kunnen creëren in het werkveld en how we can have it all. Fun fact: Nederland wordt genoemd als land wat al enigzins goed op weg is! 

Why we have too few women leaders

We eindigen met een knaller van een video van Facebook COO en auteur van Lean In Sheryl Sandberg. De zakenvrouw en activiste bekijkt waarom een ??kleiner percentage vrouwen dan mannen de top van hun beroep haalt en geeft krachtige adviezen aan vrouwen die controle willen krijgen op hun werkplek. Sheryl benoemt de vele manieren waarop vrouwen zichzelf van leiderschapsposities weerhouden, en hoe we ons daarvan kunnen bevrijden zodat er meer vrouwen aan de top komen! 

 

Welke video heeft jou het meest geïnspireerd?
 

Beeld: Brunopress
Deel dit artikel
Back to top