Lifestyle

Dit trucje in de ochtend zorgt voor een stressvrije dag

Dit trucje in de ochtend zorgt voor een stressvrije dag

Een dag zonder stress, klinkt als heaven of niet? Maar of je stress hebt, heeft niet zozeer te maken met hoeveel dingen je te doen hebt, maar vooral met hoe je ermee omgaat. En hoe je ermee omgaat, dát is iets wat je kunt beïnvloeden. Mediteren of yoga zijn geweldige manieren, maar we hebben nog een makkelijkere truc. Namelijk: koud douchen in de ochtend. 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou van hete douches. Hoe warmer hoe beter. Ik heb het gevoel dat mijn spieren volledig ontspannen en ik wordt er lekker rozig van. Vooral in de winter voelt het hete water op mijn huid zalig (ook al weet ik dat het niet goed is voor je huid). Mijn dag starten met een koude douche lijkt mij dan ook een nachtmerrie, maar het heeft dus veel meer voordelen voor je lichaam en geest, en wij vertellen je welke.


Mind

Een koude douche vermindert namelijk stress en angst. Je hebt geen geuren of kruiden nodig om je hoofd rustig te krijgen, koud water is genoeg. Dit komt door de impact ervan op je zenuwstelsel. Een koude douche geeft ook het glutathion, een sterke antioxcidant en ontgifter, gehalte in het lichaam een boost. Dit helpt stress verminderen en het kan zelfs tekenen van depressie tegengaan. 

Daarnaast maakt een koude douche je geest wakker en je wordt er alert van, ideaal voor de avondmensen onder ons die moeite hebben met opstaan. De koude temperatuur leert je ook omgaan met je stemming en temperament.
Mensen die koud douchen, zijn beter in staat hun gemoedstoestand kalm en stabiel te houden.


Body

Andere voordelen zijn dat een koude douche kan helpen bij het afvallen. Doordat je lichaam zichzelf weer moet opwarmen, verbrandt je extra calorieën. En je huid en haar zullen er frisser en jonger uitzien, doordat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Als laatste zweren professionele atleten niet voor niets bij een koude douchebeurt en ijsbad na een training, het helpt bij het herstellen!


Geloof mij als ik de grootste hekel heb aan het gevoel van koud water op mijn huid (ik sla het dompelbad na een saunabezoek met alle liefde over), maar na het lezen van de voordelen wil ik het zelfs proberen! Ga jij er ook voor?

 

Deel dit artikel
Back to top