Fashion

Dit zeggen de kleuren die je draagt over jou

Dit zeggen de kleuren die je draagt over jou

Is het je ooit opgevallen dat je de trotse bezitter bent van opvallend veel kledingstukken in die ene kleur? Dat is logisch, want iedereen heeft zo zijn favoriete kleuren als het gaat om kleding. De één heeft een overload aan zwarte broeken en jassen, de ander is obsessed met alles wat rood is. Maar wat betekenen deze kleurkeuzes eigenlijk?

Rood

Rood staat voor energie, kracht en passie. De kleur trekt meteen de aandacht. Moet je een presentatie geven op je werk of wil je opvallen in de menigte? Rood geeft je gezag!

Roze

 

Een bericht gedeeld door JANKA POLLIANI (@polliani) op

Roze is een vrouwelijke, romantische en aanhankelijke kleur die staat voor mededogen, koestering en onvoorwaardelijke liefde. Het is een rustgevende kleur die vriendelijk en uitnodigend overkomt. Een zeer geschikte kleur dus om een eerste indruk mee te maken. 

Oranje

 

Een bericht gedeeld door JANKA POLLIANI (@polliani) op

Oranje wordt geassocieerd met warmte, ambitie, enthousiasme en energie. Draag je oranje, dan kan deze kleur je gemoedstoestand bepalen en je direct energie en een positieve vibe geven. 

Geel

Geel staat voor intellect, geluk en opgewektheid. Door het dragen van gele kleding kan je concentratie verbeteren (waarom denk je dat post-its geel zijn?) en krijgt je werkproductiviteit een boost. Vaak een slecht humeur? Voeg geel toe aan je garderobe!

Groen

Groen bevindt zich in het midden van het kleurenspectrum en is daarmee de kleur van balans en herstel. De kleur is nauw verbonden met de natuur, rijkdom, vrijgevigheid en verjonging. 

Blauw

 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

Blauw wordt vaak gekoppeld aan intelligentie, loyaliteit, vrede en vertrouwen. De perfecte kleur voor een sollicitatiegesprek dus. De kleur geeft je controle en helpt je kalm te blijven.

Paars

Paars staat voor spiritualiteit en verbeelding. Mensen die vaak paars dragen zijn creatief, hebben een liefde voor kunst en verfijning. 

Bruin

Deze down-to-earth tint staat voor veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid. Een neutrale tint is niet storend en geeft geen emotie, waardoor deze kleur effectief werkt bij het communiceren met anderen. 

Wit

Wit staat voor zuiverheid, onschuld of een nieuwe start. Wit roept een gevoel van harmonie en balans op. Ga je geheel in het wit gekleed? Dan maak je een onverwacht statement.

Grijs

Grijs is een emotieloze kleur. Het is een overgangskleur en wordt daarom vaak gezien als rustig en gereserveerd. Net als bruin en wit kan grijs balans en neutraliteit oproepen, maar grijs geeft daarnaast ook het gevoel van kalmte.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top