Health

To-do list voor jouw meest gezonde jaar tot nu toe

To-do list voor jouw meest gezonde jaar tot nu toe

Gezond leven en eten is geen trend, nee, het is een voorwaarde wil je je goed voelen en oud worden. Je bent het eigenlijk verplicht aan je lichaam en jezelf. Je vitaal en energiek voelen is de basis van een gelukkig leven, daar is geen twijfel over mogelijk. Wij hebben een to-do listje voor je gemaakt voor jouw meest gezonde jaar tot nu toe! 

Het lijken misschien heel wat puntjes, maar wanneer je ze in je leven integreert gaat het eigenlijk helemaal vanzelf en heb je er alleen maar voordelen van!


Ga eerder naar bed
Slaap jij elke nacht 7 á 8 uur? Misschien heb je het gevoel dat je het niet nodig hebt, maar je lichaam heeft dat wél en je zult beloond worden met een beter humeur, meer energie, hogere productiviteit en een sterker immuunsysteem. Probeer je bedtijd te vervroegen met een uurtje en onthoud: alles wat vandaag kan, kan morgen ook! 

Plan dagelijks een technologie-vrij moment in
Zou jij ook minder op je telefoon of laptop willen zitten, maar vind je het ook heel erg lastig? Plan dan een vast moment in waarop je je telefoon of laptop weglegt en even helemaal unplugged. Bijvoorbeeld net nadat je bent wakker geworden tijdens je ochtendroutine. Of zet je telefoon op vliegtuigmodus vanaf 21:00 uur en geniet van een goed boek. 

To-do list voor jouw meest gezonde jaar tot nu toe

Ga nooit het huis uit zonder een flesje water 
Wanneer je geen glas water in je zicht hebt staan vergeet je vaak te drinken, zo simpel is het. Dus zorg dat je altijd een flesje water meeneemt, waar je ook heen gaat en of je dorst hebt of niet. 

Probeer een meditatie app
Wanneer je mindful bent, ben je met je volledige aandacht bij wat je op dat moment aan het doen bent en dat voorkomt spanning en stress. Het is bewezen dat het goed is om je dag te beginnen met een korte meditatie. Slechts 10 minuten mediteren is genoeg en er zijn verschillende apps die je hierbij kunnen begeleiden!

Houd een dankbaarheid dagboekje bij
Dankbaar zijn is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Dankbaar en tevreden zijn met wat je hebt, waar je staat en wie je bent. Een goede oefening om dankbaarder te zijn is door elke ochtend én avond drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Van je warme bed of een lekker kopje koffie tot je lieve vrienden, je gezondheid of het land waarin je geboren bent. Je zult erachter komen dat er héél veel is om dankbaar voor te zijn.

To-do list voor jouw meest gezonde jaar tot nu toe

Beoefen een sport die je daadwerkelijk leuk vindt
Waarom je moet bewegen hoeven we je niet te vertellen. Maar maak het leuk voor jezelf. Je mindset is net zo belangrijk als het sporten zelf. Heb je een hekel aan de sportschool, maar haal je wel plezier uit zwemmen, fietsen of dansen? Ga dan lekker dat doen! 

Verminder je suikerinname
Ik denk niet dat we deze hoeven toe te lichten, want minder suiker eten of drinken is voor iedereen beter. Punt.

Eat your greens every day
Groene groenten zuiveren het lichaam op natuurlijke wijze, met als resultaat een stralende huid, meer energie en een gezonde spijsvertering. Zorg er daarom voor dat je je greens bij elke maaltijd binnenkrijgt. Hoe? Gooi een handje spinazie door je smoothie in de ochtend, neem een boerenkoolsalade als lunch en verrijk je avondeten met broccoli of spruitjes. Easy as that!

To-do list voor jouw meest gezonde jaar tot nu toe

Bereid je lunch voor
Voorkom dat je met honger naar een afhaaltent rent en bereid je lunch thuis voor met de ingrediënten die je in huis hebt. Met leftovers bereid je de allerlekkerste salades en beleg en maak je heerlijke broodjes. Je bespaart zelfs geld! 

Plan iedere week een date in met een dierbare
Juist in drukke tijden zijn de steun en positiviteit die je haalt uit vriendschappen precies wat jij nodig hebt. Dus zorg ervoor dat je je vrienden minstens één keer in de week blijft zien. Het is zelfs bewezen dat mensen met een gezonde sociale kring en hechte banden langer leven!

Neem adempauzes
Ademen wordt enorm ondergewaardeerd, omdat het iets is wat we de hele dag door doen en wat ook vanzelf gaat. Bewaar je rust en voorkom een overhaast gevoel door een paar keer per dag een mini-pauze te pakken van 5 minuten waarop je even diep in en uit ademt.  

Eet minder en minder snel
Eet niet door totdat je vol zit, maar stop net iets eerder. Voorkom dat je overvallen wordt door een 'pfff ik zit vol' gevoel door langzamer te eten en af en toe je vork neer te leggen. Bedenk of je nog honger (trek;) hebt. 

 

Happy Healthy 2018 & Always!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top