Lipstick

Dit is dé lipstickkleur van herfst 2017

Dit is dé lipstickkleur van herfst 2017

Lipstickkleuren veranderen per seizoen. Waren we dit voorjaar nog helemaal in de ban van zachtroze lipstick, dit najaar mag het allemaal wel wat heftiger en harder, want bruine lipstick is in! Welke bruintint het beste bij jouw huid past? Dat lees je hieronder!

Het begon allemaal in de jaren 90, met dank aan Jennifer Aniston en eigenlijk ieder supermodel (denk: Naomi Campbell, Cindy Crawford). Hoewel wij heel lang dachten dat we bruine lipstick in onze tienerjaren hadden achtergelaten, lijkt het er nu toch echt op dat deze onverwachte kleur een comeback maakt. En dat is niet zo gek, want bruintinten staan bijna iedereen. Hoe dat komt? Bruin is een aardtint, die eigenlijk ieder gezicht opwarmt. Gigi Hadid en Taylor Swift zijn er al mee gespot. Nu jij nog!

 

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

 

How to wear

Het lastige bij deze trend? Het kiezen van de juiste kleur bruin. Je kunt er namelijk nogal pips uitzien als je een tint kiest die te veel op je eigen huidskleur lijkt. Maar gelukkig is team Trend Alert hier met de juiste tips!  

Bleke huid 

Kies voor een taupe-achtige tint die mooi staat bij de koele ondertoon van je huid.

Lichte tot gemiddelde huid 

Ga voor een bruine kleur met een rood of oranje ondertoon, bijvoorbeeld terra-cotta of roodbruin.

Olijfachtige huid

Doordat je huid een warme ondertoon heeft kun je donkere, chocoladebruine tinten goed hebben.

Donkere huid

Het is belangrijk dat er een contrast tussen je lippen en je huid blijft bestaan. Kies dus voor bruintinten als lichtbruin en nude.

 

Wat vind jij van bruine lipstick?

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top