Beauty

6 make-up tips voor het warme weer

6 make-up tips voor het warme weer

The sun is up! En daar zijn we alleen maar heel erg blij mee. We nemen genoegen met de permanente zweetsnor en de zweetdrupjes op het voorhoofd, maar heb jij ook het idee dat jouw contour skills 's ochtends voor niets zijn geweest, omdat zodra de zon tevoorschijn komt je gezicht meer op een uitgelopen Twix lijkt? Geen stress, want met deze sunproof tips blijft jouw make-up deze zomer perfect zitten!

1. Primer

Tijdens de warme zomerdagen vervaagt je make-up gemakkelijk en daarom is het belangrijk om een goede primer aan te brengen, want zoals Nikkie Tutorials altijd zegt: "Not to prime is a crime!" Een goede primer zorgt ervoor dat je producten beter opgenomen worden. Het is ook enorm belangrijk om een goede SPF te gebruiken zodat je huid niet beschadigt of verbrandt. Je kunt dit combineren door een primer met een SPF aan te schaffen, zodat je goed beschermd bent tegen de zonnestralen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze primer van Bobbi Brown met SPF 50, perfect voor sweaty days!

2. Waterproof make-up

Om ervoor te zorgen dat je make-up zo lang mogelijk blijft zitten en tegen een paar druppeltjes zweet of water kan, kun je waterproof make-up proberen. De waterproof mascara's kennen we allemaal wel, maar heb je wel eens gehoord van waterproof concealer? Het bestaat! Dankzij dit fijne product kun jij zweten, huilen (van het lachen) of zelfs verkoeling zoeken terwijl alles lekker op z'n plek blijft zitten. Omg! Probeer eens deze concealer van Estée Lauder of de waterproof mascara van Clinique.

In de brandende zon komt een volledig opgemaakt gezicht niet altijd tot zijn recht. Kies daarom op warme dagen voor poeder formules, dat werkt tegen het opnemen van oliën. Laat je foundation staan en gebruik alleen concealer om oneffenheden te verbergen.

3. Water-based foundation

In principe heb je op je mooie zomerhuidje geen foundation nodig, maar mocht je dit toch willen dragen kies dan voor een water-based variant. Deze hebben vaak een lichte textuur. Je kunt een variant met SPF aanbrengen voor de extra bescherming. Deze variant van Mac is perfect!

4. Transparante poeder

Een poeder zorgt vaak voor een mooie finish en een matte resultaat. Ook neemt het vocht op en blijft je make-up op je plek. Kies voor een transparante poeder die je huid ook nog enigszins laat ademen, zodat het ook niet zwaar aanvoelt. Deze fijne poeder van Maybelline creëert een soft focus effect voor een egale, matte en foutloze finish. De transparante tint oogt natuurlijk bij iedere huidskleur.

5. Blotting papers

Heb jij vaak last van een glimmende huid in de zomer? Dan zijn blotting papers dé oplossing voor je! Blotting papers zijn kleine velletjes die lijken op vloeitjes die je gemakkelijk mee kunt nemen. Bij een shiny skin pak je een velletje en dep je het op je gezicht, vaak gaat het om de T-zone die vettig is of oogt. Het papiertje neemt overtollig talg op en zorgt voor een matte effect. Easy as that! Je kunt de kleine papiertjes op veel plekken kopen, deze variant van NYX is betaalbaar én werkt prima!

6. Face mist of setting spray

Een verfrissende face mist en setting spray are your best friends voor de warme dagen. Door een setting spray blijft je make-up op z'n plek blijft zitten. Een face mist geeft een lekkere verkoeling. Na het gebruiken van blotting paper spray je het op je gezicht en geniet je van een verkoelende mist. Deze variant van Hema is heerlijk verfrissend en ook nog eens super betaalbaar! De settingspray van Mac is geïnspireerd op het balanceren van groene energie- een die doordrenkt is met pepermunt- en bergamot. De spray hydrateert, kalmeert, fixeert en verfrist direct.

7. Zonnebrand over je make-up?!

Ben jij ook al jaren aan het strugglen met zonnebrand op je gezicht en draag je hierom vaak geen make-up? Tegenwoordig is daar dé perfecte oplossing voor bedacht. Namelijk een beschermende gezichtsspray met SPF50 die speciaal ontwikkeld is om zonbescherming te bieden over je make-up heen. Deze variant van Garnier is razend populair en beschermt je huid in elk seizoen tegen zowel schadelijke uv-stralen als de negatieve effecten van luchtvervuiling. De zonnespray voor je gezicht biedt een hoge bescherming, hydrateert je huid tot 24 uur lang en kan eenvoudig aangebracht worden.

Heb jij nog een goede tip voor make-up bij warme temperaturen? 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top