Haarverzorging

6 gewoontes waarmee je jouw haar vet maakt

6 gewoontes waarmee je jouw haar vet maakt

Het irritante moment wanneer je wakker wordt en je haar alwéér vet is, je hebt het pas nog gewassen en vandaag kun je alweer in de weer met de droogshampoo. Je bent je misschien niet bewust van de volgende dingen die je doet, die jouw haar sneller vet maken. Daarom gaan wij ze aan je vertellen!

Can’t touch me

Je hebt een bad hairday en je blijft maar met je handen door je haren gaan. Dit zorgt er alleen wel voor dat het vuil en de oliën op je vingers in je haar terecht komen. Met als gevolg vette lokken... Niet aanraken dus!

Don't wash too much

Het wassen van je haar zorgt ervoor dat het niet meer vet is. Dit is wat we denken, maar dit is niet helemaal waar. Als je namelijk elke dag je haar wast, gaat je lichaam het natuurlijke proces aanpassen, waardoor er meer oliën worden geproduceerd. Je blijft maar wassen en het wordt alleen maar sneller vet. Probeer daarom je haar maximaal twee tot drie keer in de week te wassen.

Brush it out

Na het borstelen van je haar ziet het er stralend en mooi uit, dit komt doordat het borstelen de olieprodcutie stimuleert. Jammer genoeg verandert dit stralende en mooie haar snel in een vette bos, als je dit vaak doet. Probeer daarom zo min mogelijk je haar te borstelen en als je het doet, kam dan alleen de onderkant van je haar. 

Dirty pillows

Als je lekker aan het dromen bent, zweet je (ongemerkt) veel. Dit zweet komt in je dekens, matras en in je kussens. Iedere week even je kussensloop vervangen, daar worden jouw haren en huid erg blij van!

Dirty brush

Alweer iets met vuil, dit keer is het je haarborstel. Als je jouw haren borstelt komen er oude haren, haarproducten, huidcellen en oliën in je borstel terecht. Borstel jij jouw schone haren hierna met dezelfde bortel, dan wordt jouw haar sneller vies en vet. Maak daarom je borstel regelmatig schoon. Lees hier hoe je je haarborstel reinigt!

But it feels so soft!

Conditioner zorgt ervoor dat je haar heerlijk zacht en bovendien verzorgd wordt, maar het heeft ook nadelen. Teveel conditioner zorgt er namelijk voor dat jouw haar sneller vetter wordt. Ook van het niet genoeg uitspoelen worden je haren niet blij. Probeer daarom alleen conditioner aan te brengen in de lengte en de puntjes van je haar en spoel het altijd goed uit.

 

Heb jij deze foutjes verholpen maar blijft je haar toch nog snel vet? Probeer dan deze toffe haar looks om het haarwassen toch een dagje uit te stellen! 
 

Beeld: Instagram, @lorealhair

 

Deel dit artikel
Back to top