Haarverzorging

Met deze tips voorkom je haaruitval

Met deze tips voorkom je haaruitval

De een heeft er meer last van dan de ander, maar we herkennen het allemaal: haaruitval. Die losse haren die op je kleding blijven zitten en die je overal in je huis vindt. Wat kan je hier nou aan doen? Wij geven je tips!

Food habbits

Eetgewoontes spelen een grote rol in de gezondheid van je haar. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je voldoende water drinkt. Ook helpen Omega-3 vetzuren bij het versterken van jouw haar. Deze vetzuren zijn te vinden in producten zoals zalm, haring, noten en zaden. Je haar wordt hier sterk en glanzend door. Ook zijn mineralen zoals zink en ijzer belangrijk, deze mineralen zorgen voor betere haargroei. Hello long and shiny hair!

No stresss

Stress is nooit goed! Maar ook niet voor je haar, het kan ervoor zorgen dat je haar dunner word en gaat uitvallen. Stress less!

Keep it circulating

Een betere doorbloeding zorgt er ook voor dat je haren op je hoofd blijven. Probeer daarom af en toe je hoofdhuid te masseren, doe dit op de kop voor een nog beter effect. Ook sporten werkt voor een beter doorbloeding en zo raak je ook nog eens stress kwijt. Twee-in-een!

Good products

Kies een shampoo die bij jouw haar type past en waar veel oliën in zitten. Is jouw haar soms een beetje dof? Gebruik dan elke week een haarmasker om jouw haar te laten shinen. Ook als jouw haar niet dof is, kan je wekelijks of om de twee weken een masker gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je haar extra gevoed word.

Take care

Vermijd elastiekjes met een metaal stukje in het midden. Deze zorgen er namelijk voor dat je haar afbreekt. Probeer je haar zo weinig mogelijk te föhnen en te stijlen, vooral in de zomer. In deze tijd van het jaar is je haar namelijk al droger door de warmte en beschadigd het nog sneller.

 

Beeld: Instagram, @lorealhair

Deel dit artikel
Back to top