Beauty

Waarom de pony een ding is dit seizoen

Waarom de pony een ding is dit seizoen

De pony is terug. Naast de blunt bob, die totally on-trend is dit seizoen, spotten we ook de pony steeds vaker. Celebs, it-girls en bloggers hebben de haarstijl opnieuw uitgevonden en gaan één voor één voor een nieuwe look.

Waarom de pony zo populair is? Dat komt doordat hij er is in allerlei soorten vormen, maten en texturen. Je kunt dus heel veel kanten op. Met de volgende soorten pony's maak jij komende zomer een statement! 

1. Birkin Bangs

De iconische pony van Jane Birkin is inmiddels een klassieker, waardoor hij eigenlijk altijd wel een go is. Deze jaren 70 pony is super tof in rechte vorm, maar hij werkt ook geweldig als hij een beetje schuin geknipt is. Key is dat de pony zacht en losjes rond het gezicht valt.

2. Curly Bangs 

Ooit was de gekrulde pony een mislukte jaren 80 trend, dit seizoen is hij hotter dan ooit. Eén van de meest gespotte haartrends tijdens Paris Fashion week was de natural look en de gekrulde pony past daar perfect bij. Hij komt het beste tot zijn recht in een rommelige variant.

3. Sweetheart Bangs

Nog zo'n klassieker uit de jaren 70: de Sweatheart Bangs. De iconische pony van stijlicoon Brigitte Bardot heeft een scheiding in het midden en valt in lagen rond de ogen en de jukbeenderen. De perfecte optie voor als je een pony wilt, maar je haar niet super kort durft te knippen. 

4. Sideswept Bangs

Een schuine pony truttig? Nee joh, dit seizoen is hij juist badass. Kijk even naar bovenstaand voorbeeld van de sideswept bangs bij Katy Perry. Meer hoeven we niet te zeggen toch?

5. Micro Bangs

 

Een bericht gedeeld door Bethany Brill (@bbrill) op

Retro maar toch ook modern. Echte durfals gaan dit seizoen voor deze super-blunt look. We zagen hem al eerder voorbijkomen in combinatie met de blunt bobThe shorter, the edgier. 

 

Welke pony past het beste bij jou?

 

Beeld: Instagram @kristinabazan

Deel dit artikel
Back to top