Face & Sculpting

Zo maak je jouw huid lenteklaar

Zo maak je jouw huid lenteklaar

Een nieuw seizoen, tijd voor een nieuwe beautyroutine. De lente vraagt nou eenmaal om andere verzorging dan het winterse weer. En het is daarom heel verstandig om iets met de tips die hieronder staan te doen! 

 

Clean it up

De eerste stap die jouw beautyroutine klaar maakt voor een nieuw seizoen is het doorspitten van je make-uptasje. Dus gooi hem eens op z'n kop en check alle data van je beautyproducten. Hoe je dat checkt? Dat lees je hier. Dit gebeurt er namelijk wanneer je bedorven make-up gebruikt. 

 

Scrubben

Wisselende temperaturen en droge lucht: de winter is killing voor onze huid. Tijd om je huid daarom nu eens extra te verwennen. Regelmatig exfoliëren ontdoet je huid van dode huidcellen en stimuleer je de bloedsomloop, met een stralende huid als gevolg. Eén keer per week is al voldoende.  

 

Pas je moisturizer aan

In de winter smeer je juist graag extra vettige crèmes op je droge huidje. Maar nu de lente eraan zit te komen, is het goed om je beautyroutine nog eens onder de loep te nemen. Je gezichtscrème aanpassen kan een heel goed idee zijn. Kies voor deze periode van het jaar een lichte moisturizer die je huid doet ademen, hydrateert en je een natural glow geeft.

 

Gebruik dagelijks SPF

Al eerder vertelden we je over het product dat je iedere dag zou moeten gebruiken: SPF. Dus ook in de winter, maar in de lente en zomer is het nog belangrijker, omdat het zonnetje nu (hopelijk) vaker zal schijnen. Uv-straling versnelt namelijk het verouderingsproces, en dat kun je tegen gaan door een dagcrème met SPF te gebruiken.

 

Heb jij nog een goede tip voor lenteproof huidje? Laat het ons hieronder weten! 
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top