Gezichtsverzorging

4x waarom je je make-upkwasten zou moeten reinigen

4x waarom je je make-upkwasten zou moeten reinigen

Een mooie huid begint bij het reinigen van je huid, het liefst twee keer per dag. Maar dan ben je er nog niet: er zijn namelijk nog veel dingen waar je aan moet denken, zoals je kussenslopen regelmatig wassen, je telefoon schoonmaken en je make-up kwasten reinigen! Dat laatste is belangrijker dan je misschien denkt en wij vertellen je hier waarom.

Regelmatig je make-up kwasten schoonmaken schiet er vast wel eens bij in, maar het heeft echt veel voordelen als je het wel doet. Dit zijn de vier redenen waarom je eigenlijk iedere week je make-upkwasten moet schoonmaken. 

 

1. Bacteriën

Ooit nagedacht over waar je make-uplwast allemaal mee in aanraking komt op een dag? Make-up, dode huidcellen, vuil, olie van je huid.. en ga zo maar door. Al deze dingen vergroten het risico op een slechte huid, en dat is alleen al een belangrijke reden om je kwasten vaker schoon te maken, right? 

 

2. Makkelijker aanbrengen

Het is veel gemakkelijker om make-up aan te brengen met een schone make-upkwast, dan met een kwast waar oude droge productresten inzitten.. Kom dit je bekend voor? Dan moet je echt snel weer aan de slag! 

 

3. Je verpest je producten

De bacteriën waar we het al eerder over hadden, gaan ook in je make-upproducten zitten als je een vieze kwast gebruikt. Hierdoor gaan ze veel minder lang mee. Zonde! 

 

4. Save money 

Als je nu nog niet overtuigd was, dan is er nog één laatste reden: je bespaart natuurlijk geld als je je make-upkwasten goed verzorgd. Goede kwasten zijn namelijk best een investering. 

 

Nu je weet waarom het belangrijk is om je make-upkwasten te reinigen, sta je vast te trappelen om je kwasten te reinigen. Lees hier hoe je dit het beste kunt doen! 

 

Deel dit artikel
Back to top