Face & Sculpting

Dit moet je nooit doen voordat je foundation aanbrengt

Dit moet je nooit doen voordat je foundation aanbrengt

Je hebt ongetwijfeld een vaste routine voor jouw make-up. Je reinigt je gezicht, brengt serum en dagcrème aan en begint dan met de basis van je make-up. Helemaal niets mis mee, maar wist je dat er een aantal dingen zijn die je beter niet kunt doen voordat je naar je foundationflesje grijpt? Wij zetten ze voor je op een rij.


1. Een facial nemen

Snel nog even een facial inplannen voor je verjaardagsfeest of dat belangrijke event? Geen goed idee. Je zou denken dat jouw gereinigde huid een goede basis is voor je make-up, maar niets is minder waar, want jouw poriën zijn enorm kwetsbaar na een behandeling. Je huid is net ontdaan van vuil, talg en dode huidcellen, dus wacht even voordat je het gaat 'dichtsmeren' met foundation, poeder en highlighter. De huid is waarschijnlijk nog een beetje rood dus laat het even rusten en ademen. 

 

Dit moet je nooit doen voordat je foundation aanbrengt
2. Blijf van je gezicht af

Het mag duidelijk zijn dat je puistjes beter met rust kunt laten. Door met je (vieze)vingers aan de ontsteking te komen maak je het alleen maar erger. Maar wat helemaal een no-go is, is om na het uitknijpen een plekje met make-up te bedekken. Hallo bacteriën!
Dit moet je nooit doen voordat je foundation aanbrengt

3. Nagels lakken

Snel nog even je nagels lakken voordat je je make-up gaat aanbrengen? Geen goed idee. Je wilt niet dat er lak of left overs van remover en chemicaliën op je huid, lippen of in je ogen terecht komt.

4. Sporten

Maar het kan natuurlijk ook andersom: zorg ervoor dat je je make-up verwijdert voordat je je sportklasje inrent. Doordat je gaat zweten openen de poriën en zullen deze vuil en make-up absorberen, met als gevolg acne.


Bevind jij je schuldig aan een van de bovenstaande punten? 

Beeld: Instagram @lorealmakeup
Deel dit artikel
Back to top