Gezichtsverzorging

Deze skincare gewoontes zijn funest voor je huid

Deze skincare gewoontes zijn funest voor je huid

Vaak denken we dat we goed bezig zijn als het onze huidverzorging aangaat. Toch zijn er bepaalde gewoontes die erin kunnen sluipen en stiekem funest zijn voor een mooie huid. Wij hebben ze hieronder even voor jou opgesomd.
 

1. Te stevig scrubben en exfoliëren

Door regelmatig te scrubben verwijder je dode huidcellen. Supergoed natuurlijk, maar wanneer je te stevig scrubt kun je de huid beschadigen. Gebruik een scrub daarom met beleid. Hetzelfde geldt voor exfoliëren, doe dit niet te vaak, want dan krijg je huid niet genoeg tijd om de huid te vernieuwen.


2. Kussensloop niet regelmatig vervangen

Een kussensloop is een grote verzamelplek van oude huidcellen en haar. Dit onzichtbare vuil kan huidirritatie veroorzaken. Het is daarom van groot belang om jouw sloop regelmatig te vervangen.


3. Geen UV-bescherming in het najaar

Zodra de bladeren van de bomen beginnen te vallen denken we dat dit het sein is om geen zonnebescherming meer te hoeven gebruiken. Echter, ook in het najaar is het belangrijk om jouw huid te blijven beschermen tegen UV-straling. Hier is namelijk óók sprake van als het buiten wat kouder is en de zon niet schijnt.


4. Te heet douchen

Niets zo fijn als een lekkere hete douche! Helaas is onze huid daar niet zo blij mee. De hitte van het water ontdoet de huid van haar natuurlijke beschermlaag waardoor ze ontzettend droog wordt.
 

5. Je gezicht wassen met ijskoud water

Net als te heet douchen heeft ijskoud water ook een uitdrogend effect op jouw huid. Wat wel effectief is is een wisseldouche. Begin het douchen met warm water om de poriën te openen en sluit af met koud water om ze weer te sluiten. Hier knap je helemaal van op!

Zijn deze gewoontes er bij jou ook ingeslopen?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top