Oogmake-up

5x tips & tricks voor grotere ogen

5x tips & tricks voor grotere ogen

Ze zijn prachtig; mooie grote kijkers. Helaas is niet iedereen hiermee gezegend, maar het goede nieuws is dat er wel trucjes zijn waardoor je jouw ogen groter kunt laten lijken. Wij hebben er vijf verzameld! Lees je mee?

 

Genoeg slaap

Ja, het klinkt misschien suf, maar we zeggen het toch; zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt. Hoe minder uren je pakt, hoe kleiner jouw ogen worden. 

 

Nude oogpotlood

Toch wat essentiële uren van jouw nachtrust gemist? Trek een lijntje met een nude oogpotlood langs de onderste waterlijn en je hebt meteen de illusie gewekt van grotere ogen. Sommigen gaan hier de mist in door een wit potloodje te gebruiken. Dit blend minder goed met het oogwit van de ogen en valt daardoor meer op. Dat wil je juist zien te voorkomen.

 

Dim the lights

Probeer fel licht te vermijden. Hierdoor ga je knijpen met je ogen en lijken ze nog kleiner. In openbare ruimtes is het soms niet anders. Maar zorg er in ieder geval voor dat je eigen huis voorzien is van een paar dimmers.

 

Gebruik een verkoelende oogmasker

Door ongeveer tien minuten een verkoelende oogmasker op te doen wordt de huid rondom de ogen zachter, waardoor de kijkers meer ruimte krijgen om te schitteren. Geen masker in huis? Wrijf dan voorzichtig met jsklontjes op het gebied rondom de ogen.

 

Highlighter

Breng wat highlighter of een een beetje shimmer aan op je binnenste ooghoeken; hello big eyes!

 

Heb jij nog een makkelijke tip voor grotere ogen?

 

Beeld: Instagram @emilydidonato
Deel dit artikel
Back to top