Gezichtsverzorging

Zo zorg je ervoor dat je meer water drinkt

Zo zorg je ervoor dat je meer water drinkt

Voldoende vocht is een belangrijk ingrediënt voor een mooie huid, dat weten we allemaal. Maar genoeg water drinken schiet er soms nog wel eens bij in. Met deze tips ga je meer water op een dag drinken!

Wat doet water voor je huid?

Zonder voldoende water ziet je huid er veel doffer uit. Je huid wordt door water gehydrateerd en hierdoor wordt de kans op irritatie veel minder. Ook daalt je olieconcentratie waardoor je minder puistjes krijgt. Twee liter water per dag drinken zou voldoende moeten zijn. Maar verspreid dat wel over de dag heen, want je huid kan maar een bepaalde hoeveelheid water tegelijk verwerken. 

 

Meten is weten

Vul iedere dag een lege twee liter fles met water en zet die in de koelkast. Natuurlijk kun je ook twee keer op een dag een één liter fles vullen. Schenk vervolgens de hele dag water uit deze fles. Is de fles niet leeg op het einde van de dag? Dan weet je dat je die dag niet voldoende hebt gedronken.

 

Gewoonte

Maak van water drinken een gewoonte. Train jezelf een glas water te drinken als je net wakker bent en iedere avond voordat je gaat slapen. Dat zijn al twee van de acht glazen die je op een dag moet drinken. En na een tijdje wordt dit vanzelf een gewoonte!

 

Koop een leuke waterfles

Koop een waterfles die je leuk vindt en neem deze overal mee naar toe. En dan niet zo’n plastic wegwerp flesje, maar eentje die je elke keer weer kunt bijvullen. Dit vermindert ten eerste het aantal wegwerp flesjes die je zou weggooien en het motiveert natuurlijk om je leuke fles er weer bij te pakken!

 

Maak het lekkerder

Als je op een gegeven moment een beetje bent uitgekeken op de smaak van water, maak het dan zelf lekkerder. Kies voor bruisend water, doe er zelf wat fruit in of maak ijsblokjes met een smaakje.

 

Gaan jullie deze tips uitproberen ? Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top