Lifestyle

Zo ga je positief om met paniekgevoelens

Zo ga je positief om met paniekgevoelens

Strakke deadlines, (druk) sociaal leven, weinig slaap, genoeg boodschappen in huis hebben, sporten; door de drukte van alle dag ligt een paniekaanval op de loer. Voorkomen is beter dan genezen, daarom hierbij vijf simpele en positieve manieren om paniek de baas te zijn!

1. Schrijf het op

Probeer zodra je de bomen door het bos niet meer ziet en geen idee hebt waar je moet beginnen eens jouw emoties op papier te zetten. Schrijf precies op hoe je je voelt op, sinds wanneer je deze gevoelens hebt en wat de trigger was. Het toepassen van deze methode werk als het ware als een ‘gedachtenvuilnisbak’ waardoor er weer ruimte in jouw hoofd vrijkomt en je beter kunt rationaliseren.

2. Praat met iemand

Net als bij het opschrijven van je emoties kun je ook door met iemand te praten je hoofd legen. Het krijgen van emotionele steun en communiceren met een goede vriend (of therapeut) helpt bij het verlichten van opgebouwde stress en angstgevoelens.

3. Maak tijd om plezier te hebben

Wat het ook is - drankjes met vrienden, kleren maken, schilderen, Netflix and chill, yoga - maak tijd voor dingen waar jij plezier aan beleefd. Doe dit juíst als je stress hebt en je je paniekerig voelt. Door het bezig zijn met leuke activiteiten krijgen positieve gevoelens de overhand. Trust us, ga even over die drempel heen en je voelt je daarna stukken beter!

4. Ga (tijdelijk) van social media af

Op social media zie je over het algemeen voornamelijk de positieve aspecten van het leven van degenen die je volgt, wat soms leuker en interessanter lijkt dan hetgeen jij meemaakt. Door je even niet op Instagram, Facebook, Snapchat of een ander kanaal te begeven kun je vermijden dat je jouw leventje op een negatieve manier gaat vergelijken met dat van een ander.

5. Subcategoriseer taken

Split jouw week op in haalbare taken zodat je niet overweldigd raakt. Maak één grote to-do-list en verdeel dit onder in subcategorieën. Neem ook kleine taken in je lijst op als op een bepaald tijdstip opstaan of kleding klaarleggen voor de volgende dag. Dit helpt om gemotiveerd te blijven gedurende jouw werkweek.


HEB JIJ NOG EEN ULTIEME TIP OM PANIEKGEVOELENS OP EEN POSITIEVE MANIER TEGEN TE GAAN? 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top