Gezichtsverzorging

Waarom olijfolie jouw nummer 1 beautyproduct is

Waarom olijfolie jouw nummer 1 beautyproduct is

De meesten van ons weten dat koken met olijfolie goed voor ons is, maar we vergeten soms dat het stiekem ook een supergoed beautyproduct is. Zo helpt het bij het verkrijgen van een glowy huid, glanzende haren én het is ontzettend betaalbaar. We zetten een aantal olijfolie-beautyhacks voor jou op een rijtje.

 

1. CLEANSER voor de droge huid

De voedingsstoffen in olijfolie hydrateren de huid, precies wat ze nodig heeft! Masseer wat van de olijfolie op je gezicht, eventueel met een paar druppels lavendelolie. Verwijder het mengsel daarna met een washandje en warm water.

 

2. Behandeling van acnelittekens

Olijfolie zit boordevol essentiële vitaminen die het genezingsproces van acnelittekens bevorderen. Omdat het de poriën niet verstopt is het ideaal voor een acne-gevoelige huid. Masseer elke ochtend en avond de littekens in met wat olijfolie voor maximaal resultaat.

 

3. Make-up remover

Olijfolie hecht zicht makkelijk aan andere producten op oliebasis, waardoor het een geweldig product is om hardnekkige oogmake-up mee te verwijderen. Doe wat olijfolie op een wattenschijfje en strijk hier voorzichtig mee over de ogen.

 

4. Verkoeling van verbrandde huid

Geef je huid wat verlichting door olijfolie aan te brengen op de plakken waar je verbrand bent. Zo blijft ze gehydrateerd en voorkom je ook dat je gaat vervellen.

 

5. Muggenbeten

Ben je gestoken door een mug? Wrijf wat olijfolie op de muggenbult en de jeuk wordt direct minder. 

 

6. Nagelriem olie

Vergeet dure cuticle oils, olijfolie is ook een perfect middel voor soepele nagelriemen!

 

7. Haarmasker

Verwen je haar één á twee keer in de week met een haarmasker van olijfolie. Breng wat pure olijfolie aan op gewassen haar, laat dit tien minuten intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water. En tadaaa, hello shiny hair!

 

8. Baardolie

Ook vriendlief heeft profijt van olijfolie. Als hij zijn baard hier geregeld mee insmeert, voelt het voortaan superzacht aan. Ook fijn voor jou!

 

Heb jij nog een goede beautytip met olijfolie?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top