Nagellak

5 geniale trucjes om van je verkleurde nagels af te komen

5 geniale trucjes om van je verkleurde nagels af te komen

Wij nagellakjunkies zijn dol op een kleurtje op de nagels, echter één groot nadeel; verkleurde nagels. Maar geen zorgen, met één van vijf deze geniale trucjes ben je er zo vanaf! And guess what, je vindt de benodigdheden gewoon in je badkamer- of keukenkastje.

 

1. Zoutbadje

Vul een kommetje met warm water en voeg hier wat keuken- of zeezout aan toe. Laat je nagels hier vervolgens een paar minuten in weken. Heb je wondjes aan je vingers? Perfect, want dit mengseltje werk ook ontsmettend. 

 

2. Citroensap

Een ietwat sterker mengels maak je met warm water en een paar druppels citroensap. Heb je niet genoeg tijd om je nagels hierin te laten weken? Breng een beetje van het sap aan op een wattenstaafje en ga hiermee over de verkleurde gebieden.

3. Whitening tandpasta

Deze had je vast niet zien aankomen, maar ook whitening tandpasta kan een uitweg bieden. De verhelderende formule is niet alleen een hulpmiddel voor wittere tanden, het helpt ook bij het bestrijden van gele nagels. Bedek elke (verkleurde) nagel met een beetje pasta, laat dit een paar minuten inwerken en scrub je nagelbedden hierna voorzichtig met een borsteltje. Sluit af door de handen grondig af te spoelen.

 

4. Gebitsreinigingstablet

Nog een verrassend hulpmiddel is een gebitsreinigingstablet. Dit vind je hopelijk nog niet in jouw eigen badkamerkastje, maar in die van je oma of opa. Los een tablet op in een bakje water en laat je nagels hier ongeveer tien minuten in weken. Spoel de handen hierna af en smeer ze in met een verzorgende hand- en nagelcrème.

 

5. Vijlen

Door het nagelbed voorzichtig te vijlen ben je ook snel van je verkleurde nagels af. Gebruik hier bij voorkeur een blufferij voor en niet je normale vijl. Deze laatste is te grof voor dit trucje en je loopt daardoor de kans te diep te vijlen. Dat willen we natuurlijk niet!

 

Heb jij nog een supersonische truc om verkleurde nagels tegen te gaan? Laat het ons hieronder in een reactie weten!

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup, iStock
Deel dit artikel
Back to top