Health

7 kleine veranderingen die je leven direct aangenamer maken

7 kleine veranderingen die je leven direct aangenamer maken

Ken je dat? Dat je vast zit in dezelfde ritueeltjes, dezelfde gedachten en dezelfde routine. Kleine aanpassingen kunnen leiden tot grote veranderingen. Het doorbreken van de kleinste gewoontes kan zorgen voor een positieve en gezonde verandering in jouw leven! Wij noemen er alvast 7 die jij kunt uitproberen.

 

Breng meer tijd door in de natuur

Talloze studies tonen aan dat tijd doorbrengen in de natuur inspireert en de creativiteit bevordert, maar ook je immuunsysteem een boost geeft. Én je wordt er gelukkig van! Of het nu een boswandeling is of een fietsritje door het park, de natuur heeft een kalmerend en verzachtend effect. 

Word actief

Bouw het rustig op. Neem de trap in plaats van de lift. Ga 15 minuutjes hardlopen vóór werk. Pak de fiets in plaats van de tram en probeer daarna regelmatig een sportles te pakken. Op een gegeven moment wordt een workout onderdeel van jouw dagelijkse routine. Geloof ons, sporten zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt, meer energie hebt en het brengt je over het algemeen in een betere stemming.
 

 

Doe je werk aan een bureau

Als je thuis werkt, heb je de neiging om lekker op de bank te zitten met je laptop, maar deze comfortabele houding gaat niet ten goede van het werk. Ga aan een tafel of bureau zitten, dan heb je het veel eerder af. Zo minimaliseer je de kans op afleiding en ben je veel productiever. Hetzelfde geldt voor het wegleggen van jouw telefoon tijdens werk. Probeer het maar eens!
 

Ruim achter jezelf op

Heb je wel eens te weinig tijd om je bed op te maken? Of je bordje en kopje naar de keuken te brengen? Of de afwas te doen? Vervolgens stapelt het op en zit je middenin je eigen rommel. Dit soort dingen kosten op het moment zelf slechts een paar minuutjes, maar wanneer het zich opstapelt gaat hier veel meer tijd in zitten. Probeer jezelf aan te leren om dingen direct op te ruimen, zodat je wanneer je thuiskomt een nette slaapkamer en schone keuken aantreft. We hoeven je niet uit te leggen hoe fijn dit is, toch? 

 

Wees dankbaar

Ruil klagen in voor dankbaarheid. Ongeacht de omstandigheden, er zijn altijd mensen die zo zouden willen ruilen met jou en er zijn altijd nog positieve dingen om dankbaar voor te zijn. Maak het een dagelijkse gewoonte om dankbaar te zijn voor je gezondheid, je werk, je vrienden en familie. Neem een aan het eind van de dag een momentje voor jezelf en bedenk waar je deze dag dankbaar voor bent. Neem niets voor lief, maar sta er echt even bij stil! 

 

 

Sta eerder op 

En met vroeg opstaan bedoelen we niet dat je eerder op je werk begint of dat je voordat de dag begint alvast dingen kunt doen. Het gaat erom dat je een paar extra minuutjes voor jezelf hebt waarin je even kunt genieten van je koffie, een uitgebreid ontbijtje kunt maken of wat kunt lezen. Zelfs als je geen ochtendmens bent, kun jij dit. Probeer de wekker eens 15 minuten eerder te zetten! 
 

Wees vriendelijk

Het maakt niet uit of je wel of niet lekker in je fel zit, maar wees vriendelijk tegen mensen om je heen. Je komt gedurende de dag met heen wat mensen in aanraking. De bakker, collega's, een kassa medewerker... Behandel deze mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Het kost weinig moeite om aardig en beleefd te zijn, maar iemands dag is zo verpest en dat wil je niet op je geweten hebben toch? Heb je wel eens gehoord van de uitdrukking je krijgt terug wat je geeft? Precies dat dus.

 

Weet jij nog een kleine verandering met een groot impact?

 

Deel dit artikel
Back to top