Lifestyle

Dit is mogelijk de reden waarom je áltijd moe bent

Dit is mogelijk de reden waarom je áltijd moe bent

Het moderne leventje is soms behoorlijk vermoeiend. Waarschijnlijk heb je regelmatig (lees : élke ochtend) de neiging om eindeloos te snoozen en vervolgens heb je minstens drie bakken koffie nodig om je een beetje mens te voelen. Je af en toe futloos voelen is menselijk, maar ben je aan de lopende vermoeid en ben vaak ziek dan kan dit een teken zijn dat er meer aan de hand is…

 

Bijniervermoeidheid

Chronische vermoeidheid en terugkerende infecties zijn enkele symptomen van een bijniervermoeidheid. Medische professionals zijn er echter al jaren over verdeeld of deze aandoening bestaat. Maar het feit dat er steeds meer mensen met vermoeidheidsklachten aankloppen bij de dokter, en er bij nader onderzoek van de patiënten signalen zijn die erop wijzen dat de vermoeidheid met de werking van bijnieren samenhangt, valt het bijna niet meer te ontkennen. 

 

Wat is bijniervermoeidheid?

Om je lichaam te ondersteunen bij het tegengaan van stress en infecties laten de bijnieren kleine hoeveelheden cortisol (het stresshormoon) vrij. Als je continu in stresssituaties verkeerd moet er een constante toestroom zijn van dit hormoon. De bijnieren kunnen dit niet aan en raken vermoeid. 

 

Wat kun je zelf doen?

Ben je 24/7 moe dan is om te beginnen het belangrijkste; jouw lifestyle onder de loep nemen. Neem een stap terug en denk na over je dagelijkse routine, wat veroorzaakt de stress? Een lijst maken is een fijn hulpmiddel bij het stellen van prioriteiten. Wees verder niet te streng voor jezelf. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Door te kijken naar de primaire stressfactoren en een strategie te ontwikkelen om ze de baas te zijn is al een goed begin. Succes, and remember to enjoy life!

Beeld: Instagram @Doutzenkroes - Getty
Deel dit artikel
Back to top