Lifestyle

Zo blijf je gezond tijdens het reizen

Zo blijf je gezond tijdens het reizen

Hoewel reizen over het algemeen heel erg leuk is, kan het je ook een behoorlijk uitgeput gevoel bezorgen en zelfs ziek maken. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten, want op je vakantie wil je je alleen maar goed voelen zodat je optimaal kunt genieten van jouw trip. De volgende keer dat jij gaat reizen, mag je even dit lijstje erbij pakken!    


Zorg ervoor dat voordat je op vakantie gaat, je goed slaapt en eet en geen stress hebt. Je hoort het vast wel eens om je heen, dat mensen ineens ziek worden als ze op vakantie gaan. Dit wil jij niet toch? Bewaar het uitrusten dus niet voor de vakantie, de voorbereiding begin ruim van te voren. Maar ook voor de trip zelf blijven er tips over. Zo blijf je gezond tijdens het reizen!


Neem snacks mee

Op vakantie zou eten een plezier moeten zijn, maar in de realiteit willen de dingen nog wel eens anders lopen dan gepland. Neem daarom altijd wat te snacken mee, zodat je niet chagrijning wordt van de honger en de sfeer daardoor wordt beïnvloed. Een mueslireep, gedroogd fruit of nootjes zorgen ervoor dat jij gevoed en energiek blijft! 


DRINK GENOEG WATER


Vliegen, een ander klimaat en andere omstandigheden kunnen er allemaal voor zorgen dat je gedehydrateerd raakt. Zorg dus dat je altijd een fles water meedraagt en dat je deze vult wanneer je de kans krijgt. Echt belangrijk! Zo voorkom je vermoeidheid en hoofdpijn! 

 

 

EET GROENTES

We snappen dat het verleidelijk is om allerlei locale delicatessen te eten, maar blijf het afwisselen met groentes. Zo voorkom je dat je buik van slag raakt. Neem een probiotica in de vorm van een tablet mee en een vitamine complex. 


pas je aan aan de Lokale tijd

Als je te maken hebt met tijdsverschil is het zaak dat jij je zo snel mogelijk aanpast aan de lokale tijd. Alleen om deze manier kun je as soon as possible gaan genieten van je vakantie! Ga dus geen dutje doen als je je moe voelt, maar plan je slaaptijd. 
 


BOEK EEN HOTEL MET EEN SPORTSCHOOL

Hoewel het heerlijk is om te relaxen op je vakantie, is lichamelijke beweging belangrijk voor lichaam en geest! Dus zorg dat je een hotel boekt waar je ook de mogelijkheid hebt om naar de gym te gaan. Slechts 20 minuten op de crosstrainer is genoeg voor een normaal balans.
 

Tenslotte nog één tip; zorg dat je een hand sanitizer bij je draagt of dat je regelmatig je handen wast. Gewoom om je immuunsysteem een handje te helpen!?Heb jij nog een goede tip?

Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top