Health

Zo maak je meer tijd voor jezelf en voorkom je een burnout

Zo maak je meer tijd voor jezelf en voorkom je een burnout

Als ambitieuze, levenslustige vrouwen zijn we altijd in de weer en hebben we to-do lijstjes waar je 'u' tegen zegt. Maar terwijl we aan het rennen en vliegen zijn is het oh-zo belangrijk om tijd voor jezelf te maken. Want voor je het weet komt er een burnout om de hoek kijken en dan zijn we nog verder van huis. Lees hieronder onze tips! 


Plan tijd voor jezelf

En dan hebben we het niet over een avond in de week; tijd voor jezelf heb je nodig op dagelijkse basis. Maak tijd vrij om de dingen te doen waar je gelukkig van wordt. Behandel deze tijd net zoals de tijd die je hebt gereserveerd voor werk en sporten, want het is net zo belangrijk! 
 

Prioriteiten op orde

Zorg ervoor dat je prioriteiten stelt en dat je niet teveel grote dingen op één dag plant. Zo voorkom je dat je dingen afraffelt of dat je ze niet afkrijgt en het ten koste gaat van de tijd die je voor jezelf had gereserveerd.
 

Zet geld apart

Het hebben van spaargeld geeft een uniek gevoel van vrijheid, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over of je je kosten wel kunt dekken. En je hoeft je ook niet rot te voelen wanneer je jezelf verwent! Dit zorgt voor meer tijd voor jezelf want: less worrying! 

Zo maak je meer tijd voor jezelf en voorkom je een burnout

Zeg 'nee'

Leer 'nee' te zeggen tegen de dingen die je niet leuk vindt. Als het je niet gelukkig maakt, is het het niet waard om jouw kostbare tijd voor in te leveren. 
 

Niets doen is ook belangrijk

Onthoud dat je niet 24/7 productief hoef te zijn. Soms is het ook fijn - en nodig! - om niets te doen en daarmee bedoelen we een serie kijken of een boek lezen. We hebben allemaal regelmatig een break nodig en daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Dus schroom niet om die afspraak te cancelen of 15 minuten voor jezelf te pakken op een drukke werkdag. Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zul je je minder gestressd, productiever en overall gelukkiger voelen. 
 

Hoe breng jij graag je persoonlijke tijd door? Laat het ons in een reactie weten.

Deel dit artikel
Back to top