Health

5 simpele tips om de maandag aangenaam te maken

5 simpele tips om de maandag aangenaam te maken

De maandagmorgen. Hoe ziet deze er meestal voor jou uit? Spring je uit bed, klaar om de week te starten? Of trek jij de dekens nog een keer over je hoofd en laat je de wekker gerust nog een keer of drie afgaan? De maandag zet de toon voor de rest van de week, dus waarom maken we er geen feestje van? Let's give it a try!

 

Zorg voor een goed besteed weekend

Dit klinkt natuurlijk heel erg logisch, maar je zult het weekend met een geruster gevoel achter je laten, wetende dat je er alles uit hebt gehaald. Je zult de week met een voldaan gevoel starten. Het is je vast wel eens overkomen, dat je op de maandag niet kan stoppen met dagdromen over wat je allemaal had kunnen doen, maar niet hebt gedaan en nu moet je weer vijf dagen wachten voordat het zover is. Maak het allerbeste van zaterdag en zondag, en je zult de (werk)week met een positieve mindset starten!  
 

Sta vroeg op

Is het je wel eens opgevallen dat alle succesvolle mensen vroeg op staan? Waar denk je anders dat ze de tijd vandaan halen en bovendien is het bewezen dat je in de ochtend, de eerste twee uur na het ontwaken, het meest productief bent. Vroeg en op dezelfde tijd opstaan zorgt ervoor dat je veel productiever bent en dus die dag volop kunt benutten! Maak het daarnaast een gewoonte om iedere dag vroeg op te staan, ook in het weekend. Het is heel verleidelijk om de wekker op zaterdag een paar uur later te zetten, maar dit zorgt er eigenlijk alleen maar voor dat je uit je ritme raakt, een stuk langzamer bent en weinig gedaan krijgt.

Simpele manieren om je maandagochtend aangenaam te maken

Voornemens

De maandagmorgen heeft zoveel pontentie! Het is het begin van een nieuwe week vol met mogelijkheden. Neem een beetje tijd voor jezelf om te reflecteren op de afgelopen werkweek en het weekend en bedenk voor jezelf wat je deze week hoopt te bereiken. Schrijf het op en kijk er volgende week op terug om te kijken wat er is veranderd of wat je hebt bereikt. 

 

Beloon jezelf

Gun jezelf iets positiefs om naar uit te kijken in de ochtend en het zal veel gemakkelijker zijn om jouw heerlijke bed uit te stappen. Of het nu gaat om een fantastische outfit, een heerlijk ontbijt of een kop thee met verse gember; je moet het leuk maken voor jezelf! Een simpele beloning kan je motiveren om op te staan. Over een tijdje is opstaan met een positieve gedachte een gewoonte die de rest van de dag bij je blijft en jouw mood beïnvloed. 

Simpele manieren om je maandagochtend aangenaam te maken

Ga op tijd de deur uit 

Wacht niet tot het laatste moment voordat je de deur uitgaat. Mocht er ets tegenzitten in het verkeer of openbaar vervoer, dan zal dit gelijk voor stress of een ander onaangenaam gevoel zorgen en dit is doodzonde. Heeft iemand ooit baat gehad bij haasten? Vertrek op tijd en je zult relaxed arriveren op jouw werk, wat ervoor zal zorgen dat jij in een veel betere stemming bent. Bovendien ben je veel productiever met een clear mind, met een succesvolle maandag en een geweldige start van de week als beloning! 

 

Ga jij het volgende week (of morgen al) proberen? 

 

Deel dit artikel
Back to top