Health

5 Makkelijke tips voor meer energie

5 Makkelijke tips voor meer energie

Met alles wat we onszelf opleggen, kunnen we af en toe best wat meer energie gebruiken. Voel jij je de laatste tijd regelmatig futloos? Probeer dan deze vijf gemakkelijke tips en boost jouw energie!
 

1. Meer water drinken
Probeer als je wakker wordt meteen één glas of twee glazen water te drinken. Gedurende de nacht heb je vocht verloren, belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te vullen. Drink ook voldoende water gedurende de rest van de dag. En nee, koffie en thee tellen niet mee! Heb je moeite met water drinken? Stop er dan wat mint, gember of citroen in om het voor jezelf wat aangenamer te maken. 
 

2. Genoeg slaap
Probeer op een vast tijdstip te gaan slapen. Wil je om 23:00 uur slapen, begin dan rond tien uur met je klaar te maken voor het naar bed gaan. Zet elektronische apparatuur uit en zet je telefoon op vliegtuigstand zodat je niet langer dan gewenst op social media kan doorscrollen of appjes kunt beantwoorden. Heb jij moeite met in slaap vallen, beperk dan de caffeïne inname in de avonduren en drink een thee speciaal voor de avond of voor het slapen gaan. 

 

3. Buiten sporten
Frisse lucht en zonneschijn zijn elementen die geheid bijdragen aan jouw energie. Verplaats jouw workout naar de tuin, ga hardlopen in het park of zwemmen in het buitenbad.
 

4. No stress
Stress is niet toegestaan. Stress vreet alleen maar energie en verandert niets. Investeer dus in de dingen waar je gelukkig van wordt of die ontspannen, zoals een lang bad of een gezellige avond met vriendinnen. Je kunt ook gaan mediteren om jouw hoofd leeg te maken! 


5. Good food
Eet gevarieerd en zo gezond mogelijk. Je kunt niet alleen maar pizza eten en vervolgens klagen dat je moe bent... Maar cheaten en genieten mag zeker, want wanneer jij zo'n ongelofelijk zin hebt in die donut en hem jezelf gunt, kun je daar zomaar heel erg blij van worden! 


Heb jij nog goede tips? 
 

Deel dit artikel
Back to top