Health

Deze chocoladereep kun je eten zonder schuldgevoel

Deze chocoladereep kun je eten zonder schuldgevoel

Onze gebeden zijn verhoord; een chocoladereep die je zonder schuldgevoel kunt eten! Een aantal creatieve onderzoekers hebben een methode gevonden waardoor we ultiem kunnen genieten van onze guilty pleasure

Jarenlang onderzoek

De grote boosdoener van chocolade is het hoge vetgehalte. Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar hoe dit verlaagd kan worden. Een groep onderzoekers uit Philadelphia hebben volgens eigen zeggen eindelijk dé truc ontdekt. Hoe het werkt? Door bij het maakproces een elektrisch veld toe te passen kan de chocolade blijven ‘vloeien’. (Om een reepje te produceren moet de cacao vloeibaar blijven tijdens het maken, bij onttrekken van het vet is dit niet mogelijk.) De cacaodeeltjes veranderen tijdens de alternatieve productiemanier van structuur, waardoor er uiteindelijk een lager vetpercentage in de chocoladereep achterblijft. Het klinkt allemaal een beetje ‘abracadabra’, maar ach…laten wij ons maar bezighouden met de heerlijke smaak van het eindproduct. Toch?

Uit een ander onderzoek dat we eerder met jullie gedeeld hebben was trouwens gebleken dat het op z’n tijd nuttigen van een 'normale' chocoladedreep helemaal niet zo slecht voor je is en zelfs bevorderlijk voor een glad huidje. Maar dat we nu meer van deze zoete snack kunnen eten zonder dat we moddervet worden is natuurlijk nog beter nieuws.

De gezonde chocoladereep is helaas nog niet op de markt, maar dat gaat volgens de onderzoekers niet lang meer duren. Oowh yes!

Deel dit artikel
Back to top