Health

End of the debate: volle melk is beter dan magere melk

End of the debate: volle melk is beter dan magere melk

Zoals andere ‘gezonde’ dingen kan ook magere melk teleurstellend zijn voor ons melkliefhebbers. We missen de lekkere romige smaak van de volle variant. Maar wacht, wat als we je nu zouden vertellen dat deze laatste melksoort juist veel gezonder is? Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat je het ‘skinny zusje’ beter kunt laten staan. Kijk, dat zijn fijne berichten!

Mager versus vol

Volgens de studie - die gepubliceerd is op Circulation - hebben mensen die meer volvette zuivelproducten eten (volle melk, yoghurt en kaas) minder kans om diabetes type 2 te krijgen. “De focusgroep die volle zuivelsoorten nuttigde had ongeveer 50 procent lager risico op diabetes in vergelijking met de club die koos voor de magere varianten”, aldus één van de onderzoekers.

Het onderzoek gaat verder niet in op wat nu precies de oorzaak is van het verschil in de onderzoeksresultaten. Wat een reden zou kunnen zijn is dat mensen het vet dat ze niet binnenkrijgen via de magere zuivelproducten vervangen met suiker en snelle koolhydraten, wat onder de streep stiekem nog slechter is.

Dusss, doe ons maar een kopje volle melk! Wat jij? Geniet trouwens met mate, want teveel zuivel is ook niet aan te raden… Je leest hier waarom.

 

Een foto die door barikabogyo is geplaatst op

Beeld: Got Milk ad
Deel dit artikel
Back to top