Health

8 Health secrets van succesvolle vrouwen

8 Health secrets van succesvolle vrouwen

Alle succesvolle vrouwen zullen beamen dat het zonder een perfect balans haast onmogelijk is. Wanneer je je gezondheid (body & mind) verwaarloost, is het moeilijk om succesvol te zijn. Gebrek aan motivatie en burnouts ontstaan wanneer je niet goed voor jezelf zorgt. Dit zijn 8 geheimen van succesvolle vrouwen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen. Ben jij op zoek naar meer balans? Lees de onderstaande tips en probeer het één en ander uit, wie weet werkt het ook voor jou!

Yoga

Je hoort het vaker: yoga is goed voor lichaam en geest. True story. Het maakt je leniger en sterker, bevordert de bloedcirculatie, vermindert stress, het verbetert de ademhaling en geeft innerlijke rust. De voordelen zijn eindeloos. Yoga is perfect voor de busy girls, want het helpt je om jouw hoofd leeg te maken na een (stressvolle) werkdag en je slaapt er beter van. Maar yoga is ook heerlijk om de dag mee te starten. Ook fijn: yoga is voor IEDEREEN. Echt waar!

Aromatherapie

Vrouwen met een drukke agenda weten hoe fijn het is om in een rustgevende omgeving te zijn. Ze gaan op zoek naar (bed)sprays en kaarsen om een fijne ruimte te creëeren. Verwen je zintuigen met de lekkerste geurkaarsen. Belangrijk om te weten: de geur van citrus en limoen geven energie, de geur van lavendel verdrijft spanning en angst, en houtachtige geuren zijn perfect om mee te relaxen.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is mooie manier om iets terug te doen aan de maatschappij en het kan je gemoedstoestand een flinke boost geven. Hoe goed voelt dat? Jouw kwaliteiten gebruiken om anderen te helpen. Het kan zelfs een kick-start zijn van je carrière, bekijk in jouw buurt of je kunt helpen bij het organiseren van een event voor een goed doel. 

Gezonde voeding

Goed voor jezelf zorgen heeft natuurlijk ook alles te maken met jouw voeding. Wat stop jij in je mond om je lichaam energie te geven? Zorg voor een gevarieerd en gebalanceerd dieet, want als jij al jouw benodigde voedingstoffen binnenkrijgt, zit je lekker in je vel en we hoeven je niet uit te leggen hoe fijn en gunstig het is om lekker in je vel te zitten. Bovendien zorgt een gezonde voeding ook nog voor mooi haar en een stralende huid. Oh, en deze foods eet je om een opgeblazen buik te voorkomen!

Meditatie

Wij vrouwen hebben nogal eens de neiging om in een bepaalde gedachte(gang) te blijven hangen. Wanneer deze negatief is, kan dit behoorlijk ongezond zijn. Tegenvallers, teleurstellingen, problemen... it's life. Maar jij bepaalt hoe je ermee omgaat. Door te mediteren leer je afstand te doen en krijg je perspectief. Hoe belangrijk is die gemiste deadline nog nu je het vanuit de helicopter kunt zien? Dus probeer het maar eens, doe je ogen dicht, haal diep adem en wijs al jouw gedachtes de deur. Hallo leeg hoofd! Tien minuutjes zijn genoeg en je voelt je gelijk rustiger. En je reageert het ook niet meer af op jouw vriend of kat. Iedereen blij!

Wandelen

Een wandeling door het park is voordelig voor iedere succesvolle vrouw. En how about een strandwandeling? Meestal lopen we alleen van gebouw naar gebouw óf winkel in, winkel uit. Een wandeling door de natuur is simpelweg fantastisch. Misschien dat hardlopen daarom ook zo populair is? Maar dat is een ander verhaal. Loop door een park of bos, houd jouw telefoon in je zak, kijk om je heen en adem diep in om de zuurstof van de bomen binnen te krijgen. Klinkt misschien ietwat zweverig, maar het is heerlijk. En dat weet jij ook!

 

Nieuwe dingen uitproberen

Als het gaat om het uitproberen van nieuwe dingen ten goede van de mentale, emotionele of fysieke gesteldheid, zegt een succesvolle vrouw nooit 'nee'. Zij zal alles proberen totdat zij de perfecte health routine heeft gevonden die voor haar werkt. Het uitproberen van nieuwe dingen over het algemeen kan enorme voordelen hebben. Angsten overwinnen, nieuwe hobby's vinden of een talent ontdekken... óf er juist achter komen dat iets niet werkt voor jou... Je wordt er in ieder geval nooit slechter van.

 

Geen angst

Tenslotte is de succesvolle vrouw niet bang. Ze is niet bang om 'nee' te zeggen wanneer ze weet dat iets haar niet ten goede komt of wanneer ze iets niet wilt. Ze heeft zelfkennis en kent haar eigen grenzen. Ze cancelt zonder schuldgevoel een afspraak om tijd voor zichzelf te hebben en zet haar telefoon met gemak om 20:00uur al op vliegtuigmodus als ze daar behoefte aan heeft. Maar ze is ook niet bang om 'ja' te zeggen. Een risico nemen of uitdaging aangaan geeft een heerlijke adrenalinekick. Ze grijpt kansen aan omdat ze vertrouwen heeft in dat het goedkomt. Een nieuwe baan? Droomreis naar New York? Of compleet het roer omgooien? Ze durft te zijn wie ze is en ze doet geen consessies. Zou jij ook niet moeten doen ;-)


Wat is jouw geheim om succesvol te zijn en blijven?
 

Deel dit artikel
Back to top