Gezichtsverzorging

Skincare gewoontes waar je nú mee kunt beginnen

Skincare gewoontes waar je nú mee kunt beginnen

Je zou kunnen denken dat een jonge huid nauwelijks tot geen verzorging nodig heeft, maar de manier waarop je het nu behandelt, is cruciaal voor de conditie van jouw huid in de toekomst. Dofheid, verlies van elasticiteit en donkere vlekjes zijn allemaal het gevolg van gebrek aan aandacht. Om te voorkomen dat je later een inhaalslag moet gaan maken, kun je niet vroeg genoeg beginnen met het verzorgen van je huid. 


Dit zijn skincare gewoontes waar je in je twintiger jaren mee zou moeten beginnen (en nooit meer mee moet stoppen):

Vergeet nooit oogcrème

De huid rond je ogen is dun, dus deze kan wel wat versterking gebruiken. Dit is ook de plek waar de eerste fijne lijntjes ontstaan. Houd de huid rondom de ogen gehydrateerd door twee keer per dag oogcrème aan te brengen.  

Gebruik altijd een SPF

We blijven het zeggen, gebruik een SPF (ook in de winter en als de zon niet schijnt!). Zon bevordert de huidveroudering en wie zit daar nu op te wachten? Voorkom beschadiging en veroudering, donkere plekjes en draag SPF, iedere dag - no excuse.

Exfolieer gezicht & lichaam

Dode huidcellen zorgen voor dofheid en oneffenheden, en daar zitten we écht niet op te wachten. Exfolieer het minstens één keer in de week, maar zorg er wel voor dat je milde producten gebruikt omdat een jonge huid gevoelig is voor agressieve producten. Scrub ook de rest van jouw lichaam, vooral droge plekken als je ellebogen en knieën. 

Verzorg handen, nek & decolleté

Het gezicht is niet de enige huid waarvoor je moet zorgen. De nek en decolleté, maar ook de handen zijn naast jouw gezicht de lichaamsdelen die jouw leeftijd verraden. Kies fijne producten en houd ze gehydrateerd en soepel.

Douch niet te heet

Een hete douche kan lekker zijn en aanvoelen na een lange dag, toch doen te hoge temperaturen de huid niet veel goeds. Het veroorzaakt uitdroging, roodheid en irritatie. Draai de koude kraan ietwat open voor een lauwwarme douche.

Wees lief voor je huid

Heb jij de slechte gewoonte om te drukken, pulken of knijpen? NIET DOEN! Het maakt de ontsteking alleen maar erger en zorgt ervoor dat jij littekens en donkere plekjes krijgt. Behandel in plaats daarvan het gebied en blijft er daarna vanaf! Beloofd?

 

Skincare gewoontes waar je in je twintiger jaren mee moet starten

 

Deel dit artikel
Back to top