Gezichtsverzorging

Skin and the City: zo bescherm je de huid tegen vervuiling

Skin and the City: zo bescherm je de huid tegen vervuiling

Wist je dat luchtvervuiling naast UV-stralen de meeste schade geeft aan je huid? Het is iets waar we meestal niet aan denken, maar vooral in de stad word je hier veel aan blootgesteld. Hier volgen een aantal tips hoe jij de luchtvervuiling geen kans geeft!
 

CLEANSE!

Je huid is aan het eind van de dag een magneet voor roetdeeltjes en andere bevuiling in de lucht. Zorg daarom dat je je huid goed schoonmaakt. Gebruik een goede cleanser en sluit daarna je poriën met een toner.

GA DE STRIJD AAN MET ANTI-AGING

De vuile lucht zorgt ervoor dat je huid sneller verouderd. Smeer daarom dagelijks met een goede anti-age crème die helpt de veroudering tegen te gaan. 


L’Oréal Paris Revitalift Laser - 50 ml - Dagcrème €22.99

Maak van SPF je BFF

Ja we blijven het zeggen, maar je moet smeren! Ook als de zon niet schijnt, kunnen de UV-stralen door de wolken breken. Creëer dus een barrière tussen de zon en je huid met een goede zonnebrandcrème. 

Draag een goede zonnebril

Er zit veel in de lucht wat je ogen kan irriteren, neem dus altijd je zonnebril mee als je naar buiten gaat. Zo houd je de vervuiling buiten en zie je er geweldig uit!

Work that ponytail

Draag je haar vast, dat scheelt enorm met uitkammen en je lokken komen veel minder in aanraking met vervuiling. Een staart is een perfecte hairdo, het is zo gepiept en je hebt er geen omkijken naar. 

Niet in elke stad is de lucht sterk bevuild. Londen, Parijs en Berlijn staan erom bekend dat ze hoog scoren op de bevuilingslijst. Jouw stad of dorp valt dan misschien nog mee. Toch is het handig om even op te letten. So work that protection ladies!

Heb jij ook nog handige tips om vervuiling van de huid tegen te gaan?

Meer tips lezen?

Beautytip: dit is wat je ook kunt doen met een haardonut!

Zo blijft je make-up de hele dag on point

7x foods voor een platte buik

 

Beeld: iStock / bol.com / Instagram @Doutzenkroes
Deel dit artikel
Back to top