Face & Sculpting

Zo blijft je make-up de hele dag on point

Zo blijft je make-up de hele dag on point

Het grote geheim achter make-up die de hele dag blijft zitten? Fixing spray. Tijdens New York Fashion Week was dit hét product waar de make-up artists backstage hun vaste routine mee afsloten. De warmte van de lampen, het vele omkleden tijdens een show; veel stress momenten! Maar de make-up van de modellen bleef perfect op z’n plek. Dit willen we allemaal toch wel, een beautylook die flawless blijft? Volg deze simpele stappen en je bent de hele dag on point. Just like a runway model!

1. Skin prepping part 1

Stap één in het creëren van jouw all day beauty look is skin prepping. Zorg voor een schoon en gezond canvas door één á twee keer per week te exfoliëren. Hierdoor wordt het gezicht gladder en heb je een betere basis. Smeer ook dagelijks met een dagcrème die goed hydrateert maar niet vettig is. Door een vette variant hoopt je make-up zich halverwege de dag op tussen de fijne lijntjes en rimpels. Dit kun je ook tegengaan door een primer aan te brengen ná het smeren en vóór het make-uppen. Hiermee ‘seal’ je de crème als het ware in en heb je een vlakkere ondergrond. Daarnaast zorgt het ervoor dat de make-up producten niet worden geabsorbeerd en ze dus langer blijven zitten. 

2. Skin prepping part 2

Dan is het nu tijd voor foundation. Door de vloeistof laagje voor laagje aan te brengen blijft het langer zitten - en mooier ogen - dan wanneer je één dikke laag in één keer aanbrengt. Naast een correcte aanbrengmethode is het aan te raden om een long lasting foundation te gebruiken. Van de Superstay 24h foundation van Maybelline heb je de hele dag profijt! 

3. Natural make-up 

Zodra je skin prepping part 2 hebt afgerond kun je de rest van je make-up aanbrengen. Houd het simpel en breng niet teveel aan. Een natural make-up look oogt langer frisser en bovendien is de kans dan kleiner dat de boel na een tijd uitloopt. Als je een avondje uit gaat kun je uiteraard grootser uitpakken!

4. Fixatie met Setting Spray!

En dan zijn we nu aangekomen bij hét geheim van de make-up artists van NYFW; fixing spray. Dit product is, in tegenstelling tot wat je zou denken, niet alleen geschikt voor de catwalk maar ook juist heel geschikt voor jouw eigen dagelijkse routine. Sluit daarom net als de beautyguru’s af met de Superstay 24h Setting Spray van Maybelline. Door te fixeren verzegel je je make-up en zie je er de hele dag uit alsof je nét bent opgemaakt. Hoe fijn is dat? De spray is super makkelijk in gebruik: je sprayt een aantal keer op je gezicht met de klok mee, eindigend bij je neus. Ook voorkomt de setting spray een vettige glans en voelt je gezicht niet gefixeerd aan. Dit laatste is een veelgehoord probleem bij het gebruik van een fixeerproduct, waar je met de setting spray absoluut geen last van hebt. Dit product verdient dus sowieso een plek in je toilettasje. 

Zo, en dan kun je nu eindelijk gaan shinen op je eigen runway met een fresh face all day. HAVE fun!

Beeld: NYFW / Maybelline
Deel dit artikel
Back to top