Face & Sculpting

Veelvoorkomende make-upfouten en hoe je ze kunt fixen

Veelvoorkomende make-upfouten en hoe je ze kunt fixen

Er zijn van die make-upfoutjes waar we ons allemaal weleens (onbewust) schuldig aan maken. Maar wat voor fouten zijn dit precies? En hoe los je ze op? Trendalert to the rescue! Je leest het allemaal hier.

1. Teveel foundation

Het gebeurt heel makkelijk dat je net iets te enthousiast met je foundation bezig bent. Maar wat als er eenmaal teveel op zit? Neem dan een vochtige spons en dep hiermee op het gezicht. Wat je eventueel ook kunt doen is wat facial spray op het gelaat sprayen en vervolgens met de spons de vloeistof rustig van het gezicht afdeppen.

2. Een overdaad aan blusher

Blusher; nog zo’n make-upproduct waar je onbewust teveel van op kunt doen. Vaak kom je er pas achter als je buiten bent en in de spiegel kijkt. Een eenvoudige manier om de overtollige blush te verwijderen is door met een schone make-upborstel over de wangen heen te wrijven.

Hoekige wenkbrauwen

We zien de wenkbrauwen graag strak in vorm, maar hier kunnen we weleens in doorschieten en tekenen ze zo strak dat ze te hoekig ogen. Hoe kun je dit voorkomen? Door na het ‘inkleuren’ met een wenkrauwborsteltje door de haartjes heen te gaan verzacht je de wenkbrauwvorm en ogen ze niet te scherp. Mocht je het trouwens gemist hebben; je leest hier onze 60 seconden quick fix voor alle wenkbrauw-issues!Ariane Inden Eyelash Roller - Metal Cap - Wenkbrauw borstel €10.49

4. Mascara op de oogleden

Vaak wordt geadviseerd om, in geval er mascara op de oogleden terecht is gekomen, dit eerst op te laten drogen en vervolgens af te nemen met een vochtig wattenstaafje. Wij raden echter aan om het meteen eraf te halen. Door niet te wachten krijg je het makkelijker weg en blijven er ook geen vlekken achter.

5. Droge huid die zichtbaar is door je make-up heen

Een droge huid die te zien is door je make-up heen is geen fraai gezicht. Behandel de droogheid door regelmatig te exfoliëren - twee à drie keer per week - en smeer dagelijks met een goede vocht inbrengende crème. Laat de foundation even voor wat het is.

Heb jij nog handige tips voor make-upmissers?

Meer beautytips lezen?

Beauty checklist: alles wat je moet doen voor je op vakantie gaat

Zo fix je binnen 60 seconden beschadigde nagellak

Dit is hét trucje om verkleurde nagels te herstellen

Deel dit artikel
Back to top