Face & Sculpting

8 tips om het voorjaar fris te beginnen

8 tips om het voorjaar fris te beginnen

De lente is hier! Na een lange winter schijnt de zon weer en stijgen de temperaturen. Super fijn, die lentekriebels. En zoals ieder jaar gaat de lente gepaard met de voorjaarsschoonmaak. Laten we dat dit jaar eens anders doen! Neem niet alleen je huis onder handen, maar ook je huid én je make-up stash. In dit artikel lees je 8 tips om de lente fris en stralend te beginnen.


Veel dingen in de wereld geven je voldoening. Als je kleding in de kast er netjes bijligt bijvoorbeeld, maar ook als je huis schoon is én als je make-up stash uitgezocht is. Laten we vooral even op dat laatste inzoomen. De lente is namelijk het perfecte seizoen om je complete make-up collectie uit te zoeken en je huidverzorgingsroutine onder handen te nemen.

1. Verander je huidverzorgingsroutine

In de winter heb je andere skincare producten nodig dan in het voorjaar. Grote kans dat de rijke crèmes in het voorjaar te voedend zijn voor je huid. Kijk daarom naar de producten die je gebruikt én naar je huidtype op het moment. Crèmes mogen weer wat luchtiger zijn en misschien wil je ook wat anders gebruiken om je huid te reinigen.

2. Zoek je stash uit

Hoog tijd om je make-up stash eens onder handen te nemen, want eerlijk is eerlijk... Wanneer is dat voor het laatst gebeurd? Wie weet heb je wel een foundation in je la liggen die er al veel te lang ligt of een lipgloss die niet meer zo lekker ruikt. Out with the old, in with the new! Een goede tip is om te kijken naar de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Vaak vind je dit aan de zijkant en onderkant en je herkent het aan het potje waarin een getal een een 'M' staat. Staat er 12 M? Dan kun je na opening het product 12 maanden bewaren.


3. Shop voorjaarsmake-up!

Nu de oude make-up weggegooid is, is het tijd om te kijken naar wat je nog nodig hebt. Make-up hoeft niet zo zwaar te zijn in het voorjaar. In dat geval is de cushion foundation echt een uitvinding. Dit product is lekker luchtig, egaliseert je huid en is al met al erg fijn om te dragen tijdens deze tijd van het jaar. En heb je ook al de perfecte voorjaarslipstick en oogschaduw palette in huis? Absoluut onmisbaar deze lente!

4. Pamper je huid

Je huid heeft flink wat te verduren in de winter. Begin het voorjaar daarom goed door je huid te pamperen. Reinig het goed, scrub de dode huidcellen weg, breng een masker aan en eindig met een verzorgende dag- of nachtcrème. Zo is je huid stralend en klaar voor het nieuwe seizoen.

5. Pak vermoeidheid aan

Niet genoeg geslapen? Nu je geen sjaal meer hebt om je achter te verbergen is het tijd om je vermoeidheid aan te pakken. Een druk leven hoeft namelijk niet te betekenen dat je dat van je gezicht kunt aflezen. Breng in dat geval de L'Oréal Paris Skin Perfection Anti-Vermoeidheid dagcrème aan. Een stralende huid in handbereik!

6. Blush, blush, blush

Naast de Skin Perfection Anti-Vermoeidheid dagcrème is er nog een heel goed product dat je kunt gebruiken om er fris uit te zien: blush! Zo'n frisse blos op de wangen doet iedereen goed. De nieuwste blushtrio's van L'Oréal Paris (uit de Infallible lijn) zijn zacht qua structuur en hebben een mooie pigmentatie. Kies één kleur uit voor een mooie kleur op je wangen of mix de kleuren samen voor een unieke kleur. Hiermee maak je iedere look af. 

7. Vergeet lipstick niet

Onderschat de kracht van een goede lipstick kleur niet. Met de juiste tint op je lippen zie je er een stuk stralender en frisser uit, wat goed bij dit seizoen past. Onze favoriet is de L'Oréal Paris Color Riche Lip Palette in 01 Nude. Dit luxe lippalette heeft zes zachtroze tinten. Van beige tot helderroze en oudroze: er is voor iedereen een geschikte kleur te vinden én te mengen.

8. Pak (beginnende) rimpels aan

Tot slot: vroeg of laat krijgt iedereen te maken met de eerste rimpels. Met vroeg of laat bedoelen we ongeveer vanaf je 25e levensjaar. Rimpels zorgen ervoor dat je er ouder uitziet, maar wist je dat je de rimpels kunt vullen met L'Oréal Paris Revitalift Filler? Het volume herstellende serum bevat hyaluron wat je huid voller maakt en je jouw volume teruggeeft. Perfect voor een verjongende uitstraling. Na vier weken zie je al dat rimpels zichtbaar verminderd zijn! Vergeet trouwens ook niet om je zonnebril op te zetten, want als je je ogen knijpt tegen de zon ontstaan er ook sneller rimpels. 

Deel dit artikel
Back to top