Haarverzorging

4x repair winter hair!

4x repair winter hair!

De winter is nog gaande, maar gelukkig…de lente staat alweer om de hoek. Helaas hebben de koude maanden ons haar geen goed gedaan; droog, dor en breekbaar. But no worries, je leest hier hoe je van die droge winterlokken afkomt. In no time zijn ze lenteproof, promise!

1. Bijpunten

We weten het, je haar heeft nét de gewenste lengte bereikt, en je wilt er absoluut niet de schaar in zetten. Toch is het verstandig om het te laten knippen. Slechts één centimeter maakt al een enorm verschil. Het haar ziet er na het bijpunten weer stukken gezonder uit. Probeer minstens 1x in de drie maanden een bezoek aan de kapper te brengen. 

2. Kam het haar uit onder de douche

Dit is vooral een fijne tip voor de dames met lang haar en krullen. Kam het haar uit onder de douche nadat je een conditioner hebt aangebracht. De drie minuten die nodig zijn om dit product in te laten trekken, kun je gebruiken om de lokken van klitten te ontdoen. Door de conditioner kom je er soepeler doorheen en breken de haren minder snel af. Over krullen gesproken; je leest hier hoe je ze mooi, pluisvrij en gedefinieerd krijgt. 

3. Gebruik een zilvershampoo

Deze is voor alle ladies die de haren geblondeerd/gehighlight hebben. Gebruik van een zilvershampoo zorgt ervoor dat highlights er shinier en gezonder uitzien. Bovendien maakt het ook korte metten met een gele ondertoon en dringt het dieper in het haar dan een normale shampoo.

4. Wees lief voor je haar

Dit klinkt wellicht een beetje betuttelend, maar wees lief voor je haar. Borstel het niet hardhandig, maar op een rustige manier, bijna aaiend. Begin in de puntjes, en eindig bij de wortel. Ook het aanbrengen van haarproducten doe je op dezelfde liefkozende manier. Zo voorkom je dat de haren afbreken. O ja, en niet te vergeten…föhnen doe je bij voorkeur op de minst warme stand. Je bent dan wel wat langer bezig, maar liever gezonde lokken toch?

Heb jij nog een goede tip om van winterhaar af te komen?
 

Nog meer haartips lezen?
Was je haar als een professional
4 manieren om jouw knot te dragen deze winter
6 dingen die françaises nooit met hun haar doen


Beeld: Instagram @gigihadid

Deel dit artikel
Back to top