Gezichtsverzorging

Sleep mask vs nachtcrème: wat is het verschil?

Sleep mask vs nachtcrème: wat is het verschil?

Ook als je niet bovenop de beautytrends zit, heb je de term 'sleep mask' vast wel eens horen vallen. Een sleep mask, ookwel leave-on mask, is heel simpel gezegd een masker die je niet hoeft te verwijderen of af te spoelen en daardoor de hele nacht kan laten zitten. Maar wat is dan het verschil met een nachtcrème en is er eigenlijk wel een verschil?       
 

Sleep mask

Sleep masks of leave-on maskers zijn bedoeld om urenlang op jouw huid te blijven zitten en daarom bevatten ze geen actieve ingrediënten die irritatie kunnen veroorzaken als een langere tijd op de huid blijven. Ze zijn hoofdzakelijk bedoeld om de huid te hydrateren en voeden gedurende de nacht, gecombineerd met anti-oxidanten om de huid te laten stralen in de ochtend. Check voor de zekerheid de verpakking en let op ingrediënten als glycolzuur en salicylzuren, deze zijn niet geschikt om langer op de huid te zitten. 


Nachtcrème
Wat is dan het verschil met een gewone nachtcrème? Het verschil zit hem in de formule. Slaapmaskers hebben vaak een gel-achtige substantie om de werkzaamheid van het product te verbeteren. Ze zijn gericht op een intensere hydratatie en worden gecombineerd met anti-aging ingrediënten. Nachtcrèmes zijn vooral gericht op het hydrateren en voeden van een droge of geïrriteerde huid. Er is dus wel degelijk een verschil. Ze zijn allebei goed voor je, maar het is eigelijk appels met peren vergelijken. Jouw nachtcrème voorziet jou van jouw benodigde dosis hydratatie voor de nacht, terwijl je een sleep mask één of twee keer per week kunt overwegen als aanvulling op jouw nachtcrème, voor de extra eerder genoemde voordelen.

Heb jij de sleep mask uit de Extraordinary Oil lijn van L'Oréal Paris al wel eens geprobeerd?

Sleep mask vs nachtcrème: wat is het verschil?
L'Oréal Paris Extraordinary Oil €16,99 

Deel dit artikel
Back to top