Gezichtsverzorging

Zo ga je van een winter naar een lente beautyroutine

Zo ga je van een winter naar een lente beautyroutine

De weersomstandigheden spelen een belangrijke rol als het je beautyroutine aangaat. Terwijl je in de winter liever naar volle crèmes grijpt, vraagt de lente om een andere huidverzorging. Je leest hier wat je moet doen om soepel te switchten van een winter- naar lente routine!
 

1. Zoek een nieuwe balans

Tijdens de overgang van de winter naar de lente kunnen mensen met een droge huid last krijgen van een matte teint door ophoping van dode huidcellen, daarbij ontstaan er fijne lijntjes in het gezicht vanwege het lage vochtgehalte in de lucht. Probeer een nieuwe balans te vinden in je routine, bijvoorbeeld door een ‘overgangscrème’ te gebruiken; een minder volle variant dan de crème die je tijdens koude seizoenen gebruikt.

2. Hydrateer en exfolieër

Kies in het begin van de lente voor producten die exfoliëren en hydrateren voor het bestrijden van uitdroging en een doffe teint die is ontstaan tijdens de wintermaanden. Goede exfoliërende producten bevatten melkzuur, enzymen en retinoïden. Deze bestanddelen hebben een positieve werking op de aanmaak van collageen waardoor het gezicht frisser en egaler oogt. Wat betreft hydratatie is het belangrijk om een crème te gebruiken die hyaluronzuur bevat. Dit stofje zorgt ervoor dat je huid beter water in zich opneemt. Hierdoor vervagen zichtbare lijntjes.

4 x van een winter naar een lente beautyroutine
 

3. Blijf producten gebruiken die olie bevatten

Waarschijnlijk wil je alle producten die je in de winter hebt gebruikt opbergen of weggooien in verband met de houdbaarheid. Dit laatst is natuurlijk goed, maar wees zorgvuldig met de grote schoonmaak. Er zijn namelijk producten die je het hele jaar door kunt gebruiken. Producten die olie bevatten zijn hier een goed voorbeeld van. Retionïde-olie behandelt en transformeert de huid zonder vettigheid achter te laten. Super fijn toch?

 

Hoe bereid jij je voor op de lente? 

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup
Deel dit artikel
Back to top