Oogmake-up

Maak jouw ogen sprekend met eye sculpting

Maak jouw ogen sprekend met eye sculpting

Denk je dat de sculpting techniek alleen voor het gezicht mogelijk is? Komend lenteseizoen gaat de ‘contouring’ trend een stap verder: behalve de gezichtscontouren kun je ook de ogen vormgeven zodat ze een andere ‘vorm’ krijgen. Eye sculpting is dé trend. 

Eye sculpting doe je in 3 stappen, met 3 producten. Eén product daarvan is de False Lash Sculpt mascara, een nieuwe mascara met een innovatief borsteltje om de ogen nog intenser op te maken. Dankzij het speciale design van het kamborsteltje worden de wimpers stuk voor stuk in model gebracht. Hierdoor wordt de formule gelijkmatig over de hele wimper verdeeld en raakt het borsteltje de wimperaanzet, waardoor direct de contouren van het oog worden geaccentueerd. Dit wordt ook wel ‘tightlining’ genoemd, een sculpting techniek. Lees hier meer over tightlining. Wil jij aan de slag met deze nieuwe trend? Wij leggen de eye sculpting routine uit.


DE EYE SCULPTING ROUTINE

Trend: eye sculpting
FRAME
  Trend: eye sculpting
SHAPE 
 Trend: eye sculpting
    IMPACT
 

Stap 1: Frame 

Begin bij de wenkbrauwen. Sculpt jouw wenbrauwen met behulp van de Brow Artist Plumper van L'Oréal Paris. Dit is een wenkbrauwmascara die de wenkbrauwen niet alleen in model brengt, maar ook een tint achterlaat. Borstel de haartjes aan het begin van de wenkbrauwen naar boven en daarna naar de zijkant, naar het puntje toe. De Brow Artist Plumper is er in Blonde, Brunette en Transparant (€11,99). 

Trend: eye sculpting

Stap 2: Shape

Stap 2 gaat om het shapen van de ogen. Gebruik hiervoor de Super Liner Perfect Slim eyeliner (€13,99) van L'Oréal Paris en zet een liner die jouw oogvorm complimenteert. Heb je amandelvormige ogen? Begin dan met een dunne lijn die dikker wordt naar de buitenhoek toe. Heb je ronde ogen? Zet dan een extra lange wing om lengte te creëren. Heb je licht hangende ogen? Creëer een liftend effect door middel van een wing die je schuin omhoog zet.

Trend: eye sculpting

Stap 3: Impact

Bij de laatste stap komt de False Lash Sculpt mascara van pas, waarmee je jouw wimpers sculpt. De False Lash Sculpt mascara heeft 3 benefits; tightline, volume en curve. Het borsteltje is zo vormgegeven, dat wanneer je het aan de wortels van je wimpers plaatst, het een zwart lijntje achterlaat en zo een vollere wimperrand creëert, het eerder genoemde tightlining. Het kamborsteltje en de formule zorgen daarnaast voor separatie en volume. Het design van het borsteltje zorgt ervoor dat de wimpers als een waaier omhoog en naar buiten worden geduwd en zelfs de wimpers in de buitenste ooghoeken worden meegenomen. En nóg een fijne bijkomstigheid: het borsteltje geeft de perfecte hoeveelheid mascara af, waardoor je met enkele bewegingen een optimaal effect hebt. 

Trend: eye sculpting


De False Lash Wings Sculpt mascara is vanaf maart verkrijgbaar voor €16,99.
 


Ga jij met eye sculpting aan de slag?

Deel dit artikel
Back to top