Gezichtsverzorging

Een mooie huid tijdens de feestdagen, zo doe je dat

Een mooie huid tijdens de feestdagen, zo doe je dat

Het is nog een week todat de feestdagen starten en dit zijn juist de dagen waarop je er flawless uit wilt zien. Time to step up your skincare routine game!  

We geven jou tips over wat je de dagen voorafgaand aan de feestjes kunt doen om jouw huid er nóg mooier uit te laten zien. Dagelijkse verzorging (en eventueel nachtcrème) en een goede reiniging sprekenvoor zich. Vergeet de oogcrème niet en misschien nog wel het allerbelangrijkst: don't stress. Maar er is meer wat je kunt doen en dat gaan wij jou vertellen.  


7 dagen van te voren...

Drink veel water. Je lichaam bestaat voor 70% uit water en de beste manier om je lichaam te zuiveren is van binnenuit. Drink deze dagen daarom extra veel water, daarmee spoel je gifstoffen uit je lichaam en zul je er fris uitzien!

Schrap zout. Schrap al het zout uit jouw voeding. Door zout te eten houd je vocht vast en kun je je zwaarder voelen en dat is het laatste wat je wilt wanneer je in een jurkje moet. Probeer alle voeding waar sodium aan toe is gevoegd te ontwijken.

Drink groene thee. Drink je al groene thee? Probeer een kopje extra per dag te drinken. De antioxidanten in groene thee zorgen ervoor dat giftige afvalstoffen worden afgevoerd en dus dat jij straks in jouw body hugging dress past. Tip! Drink Matcha, dit heeft 10 keer de gezondheidswaarde van groene thee.
 

5 dagen van te voren...

Neem een bad. Het lieft een bad met mineralen. Dit is niet alleen goed voor je huid, ook de ontspanning doet veel goeds voor je (geestelijk!) wat ook weer terug te zien is in je huid! Mocht je geen bad hebben, neem dan een voetenbad! 

Neem een masker. Deze kun je nemen terwijl je in bad ligt! Zorg dat je een masker neemt dat onzuiverheden en dode huidcellen verwijdert. Hallo stralende huid!
 

De Beauty Guide voor een mooie huid tijdens de feestdagen

3 dagen van te voren...

Neem een haarmasker. Het is belangrijk dat je dit minstens drie dagen van te voren doet. De verzorgende oliën kunnen het haar zwaar maken en vet laten ogen. Zorg er daarom voor dat je het nog minstens 1 keer wast na het haarmasker.
 

De dag van te voren...

De manicure. Mocht je je nagels nog willen laten doen, doe dit dan de dag van te voren. Ben je van plan om open schoentjes te dragen dan kun je ook een pedicure overwegen. Of gewoon om jezelf te verwennen, de feestdagen kunnen namelijk best stressvol zijn. 


De dag zelf...

Exfolieer de huid. Niet alleen het gezicht, maar ook het lichaam. Dus scrub de huid op de grote dag zelf, om het glad en zacht te maken. Verwen je huid na het scrubben met een body oil. Kies voor het gezicht voor een extrazachte peeling, want je wilt dat jouw huid straalt en niet dat jouw gezicht rood wordt. 

Neem een oogmasker. Deze wordt vaak vergeten, maar is zeker niet minder belangrijk. In de (dunne) huid rond je ogen zie je als eerste de tekenen van vermoeidheid. Breng net nadat je uit de douche komt een oogmasker aan om ervoor te zorgen dat je ogen de hele dag en avond stralen!  
 

 

Beeld: Instagram Josephine Skriver
Deel dit artikel
Back to top