Haarverzorging

Zo bescherm je jouw haar in de winter

Zo bescherm je jouw haar in de winter

We zitten alweer in het winterseizoen. Helaas merk je dat de seizoensverandering altijd invloed heeft op je haar. Zeker in de winter, voelt je haar droger dan droog aan. What to do? De belangrijkste tips staan in dit artikel voor jou op een rijtje, dus lees snel verder!
 

Geef toe, ook jouw haar heeft het flink te verduren in de winter. Wat dacht je bijvoorbeeld van de warmte van de verwarming en de droge lucht? Om over het vele föhnen van je haar nog maar te zwijgen. Nee, de winter is niet bepaald lief voor je haar. Het gevolg is dat je haar super droog wordt en dat is iets wat je natuurlijk het liefst voorkomt. Met de volgende tips garanderen we je dat je haar er de hele winter fantastisch uitziet.

Douche niet te warm

Het is niet alleen belangrijk dat je de verwarming niet te hoog zet, ook douchen heeft veel invloed op je haar. In de winter is het heel verleidelijk om steeds de temperatuur iets hoger te zetten, maar dat is dus helemaal niet goed voor je haar.

Kies de juiste shampoo en conditioner

Verder is het belangrijk dat je in de winter de juiste shampoo en conditioner voor je haar gebruikt. Let trouwens wel op dat je niet zomaar een shampoo en conditioner pakt, voor beschadigd haar bijvoorbeeld. Stel: je hebt dun haar. Dan kun je het beste L'Oréal Elvive Full Fiber shampoo en conditioner gebruiken omdat dit speciaal voor haar is gemaakt dat dikte mist. Als je dan een heel voedende shampoo en conditioner gebruikt gaat je haar alleen maar slapper hangen. In dit geval kan je beter voor een voedende crème kiezen. Zie daarvoor het volgende punt.

Verzorg je haar met een voedende crème

Een onmisbaar product in de badkamer is absoluut een voedende crème. Dit redt je haar deze winter! Een favoriet is de L'Oréal Elvive Extraordinary Oil voedende crème. Waarom? Het is speciaal gemaakt voor dat droge en stugge winterhaar, maar het verzwaart je haar niet. Je behoudt dus gewoon het volume in je haar terwijl het tegelijkertijd wel weer gaat glanzen en gevoed wordt. Ideaal dus. Even over de lengtes van het haar aanbrengen en je bent good to go.
 

Investeer in een heat protection styling spray

De meeste vrouwen föhnen hun haar vaker in de winter dan in de zomer. Begrijpelijk, want in de winter met nat haar lopen is waardeloos. Als je kiest om je haar te föhnen is het noodzakelijk om de föhn niet te warm te zetten. Gebruik daarnaast ook een hittebeschermende spray, zoals L'Oréal Elnett Satin Heat Protection Spray, voor glad haar of volume. Dit product beschermt je haar tegen de hitte van de föhn (en stijltang of krultang). Spray het op je haar, borstel het even door en ga dan met de föhn aan de slag. Wat heel fijn is aan dit product is dat het je haar tot 3 dagen beschermt tegen vocht en pluizig haar, waardoor je niet iedere keer je haar opnieuw hoeft te bewerken met de föhn of een haartang. Hiermee zeg je voorgoed dag tegen droog haar, want deze spray beschermt je haar tot wel 230 graden. Hoef je gelukkig ook niet meer met nat haar naar buiten te gaan!
 

Om je haren zo goed mogelijk te verzorgen is het verder aan te raden om je haar niet in een strakke vlecht, paardenstaart of knot te doen. Hierdoor komt er veel spanning op het haar te staan waardoor het sneller breekt en haarbreuk wil je juist voorkomen. Let ook op met je sjaal, want de combinatie van los haar en een sjaal zorgt al snel voor klitten en je raadt het al... Dat is ook niet heel goed voor je wintercoupe.

Deel dit artikel
Back to top