Face & Sculpting

True match - zo vind je de perfecte foundation

True match - zo vind je de perfecte foundation

Iedere vrouw wil graag een egale, vlekkeloze huid die er fris en natuurlijk uitziet! Soms hebben we dat al van onszelf, maar misschien kunnen we wel wat hulp gebruiken. Foundation is dan een ideaal product, met een paar druppels, verdeelt over je huid, krijg je alsnog die prachtige egale huid. Toch is niet iedereen fan, zo is het best lastig om de juiste kleur te kiezen en vergt ook het aanbrengen de nodige aandacht. Maar geloof mij maar, als je eenmaal je perfecte match hebt gevonden, dan kun je misschien wel niet meer zonder…..

?

Foundation & slechte huid

First things first, over foundation doen nogal wat verhalen de ronde die inmiddels achterhaald zijn. Zo zou foundation de oorzaak zijn van een slechte huid omdat het de huid afsluit. Onzin! De foundations van 2015 zijn niet meer te vergelijken met de foundations van (zeg) 40 jaar geleden die dat inderdaad wel konden doen. Nee, foundations van nu bevatten zelfs steeds vaker verzorgende ingrediënten en zorgen juist voor een beschermd laagje op de huid, die o.a. tegen de zon beschermt en het vochtgehalte in de huid op peil houdt. Natuurlijk moet je foundation (en andere make-up) aan het einde van de dag wel altijd van je huid verwijderen met een goede make-up remover en gezichtsreiniger.

Nog zo’n misverstand: foundation gebruik je alleen als je iets te verbergen hebt? Zeker niet waar! Het is echt niet zo dat je alleen foundation hoeft te gebruiken als je puistjes hebt om te verbergen. Zelfs iemand met een prachtige huid kan er nog mooier uitzien met hier en daar wat foundation. Vrijwel iedereen heeft wel een vlekje, wat roodheid of een donkere plekje op de huid, met een tikje foundation vallen die plekjes minder op en is de huid egaler. Je kunt foundation ook prima plaatselijk aanbrengen, het hoeft niet op je hele gezicht.

 

Koel, warm of neutraal?

Je kunt foundation dus ook plaatselijk aanbrengen, maar dan moet je er wel helemaal zeker van zijn dat de kleur foundation die je gebruikt perfect matcht met je huidskleur. Maar hoe vind je die tussen al de kleurtjes in het schap? Begin eerst met het bepalen van je kleurtype, dat zoekt makkelijker. Ben jij een cool/warm of neutral type? Ik zal je wat tips geven om dit uit te zoeken:

 

Cool

Je hebt een lichte huidskleur met eventueel een licht roze of rode ondertoon. Zilveren sieraden en koelere kleuren staan je het beste en je wordt niet zo snel bruin, De kleur van je aderen bij je pols is blauw/paars

 

Warm

Je huidskleur is wat donkerder en je wordt makkelijk bruin. Warme kleuren en gouden sieraden staat je mooi en de kleur van je aderen bij je pols is meer groenig.

 

Neutral

 Je past niet direct in het warme of coole “hokje”, zowel goud als zilver staat je goed en je wordt wel bruin in de zon, maar niet zo heel makkelijk. Als je naar je aderen in je pols kijkt dan zie je een kleur tussen blauw en groen in.

 

Ben je er uit? Dan weet je in welke kleurgroep jij de perfecte foundation moet zoeken. In die kleurgroepen vind je verschillende tinten, kies de twee of drie kleuren die je het beste bij je huidskleur vindt passen en ga ze testen. Hieronder zie je hoe ik dat doe:

Ik breng de verschillende kleuren aan op de kaaklijn, het is direct duidelijk dat de lichtste en donkerste kleuren (Rose Ivory en Cappuccino) niet de perfecte kleuren zijn voor mij. Die haal ik er dus maar direct af en breng de andere twee kleuren even opnieuw aan.

Ik twijfel tussen de warmere Golden Sand (5W) of de neutrale Beige (4N), maar na even goed uitsmeren kies ik toch voor Golden Sand, die maakt mijn huid frisser qua kleur. De neutralere kleur maakt mijn (warme) huid erg grauw, ik heb duidelijk een warme tint nodig.

Het resultaat is heel mooi en natuurlijk, Golden Sand is mijn True Match!

 

Finishing touch

Na het aanbrengen van de foundation kun je eventuele donkere kringen, plekjes, puistjes, donkere vlekjes of roodheid nog wat extra camoufleren met een concealer. Donkere kringen werkt je goed weg met een vloeibare concealer met wat lichtreflecterende pigmenten, zoals de Lumi Magique, dat licht mooi op. Roodheid, pukkeltjes en oneffenheden kun je beter aanstippen met de concealer die wat matter is, zoals de True Match Chubby concealer. Blend de concealer even goed in de huid door deze met je vingers in de huid te duwen, tik zachtjes op de huid om dat te doen, door de warmte van je vingers gaat dat heel makkelijk.

?

Nu ben je klaar voor de laatste stappen in de foundationroutine, de poeder en de blush! Door een beetje poeder op de huid aan te brengen maak je de huid wat matter op de plaatsen waar je dat wilt en het zorgt ervoor dat de foundation nog beter blijft zitten. Poeder hoef je niet overal aan te brengen, concentreer je vooral op de T-zone (neus, voorhoofd en kin) eventueel ook de huid direct naast de neus omdat die soms ook wat meer kan glimmen. Gebruik een grote poederkwast en breng het poeder subtiel deppend aan, het moet niet overal heen stuiven….dan gebruik je teveel. Ben je klaar? Dan ga je met de grote poederkwast luchtig over je huid van voorhoofd naar kin, van boven naar beneden. Zo liggen alle fijne gezichtshaartjes weer netjes op hun plaats en zie je de poeder er niet in zitten.

Met de poeder matteer ik mijn huid iets en door de mooie Peach blush krijg ik een mooie blos!

 

Blush is voor mij onmisbaar, het geeft die mooie egale huid die we net gecreëerd hebben net wat meer kleur en glans. Kies een kleur die mooi bij je huidskleur past als je het natuurlijk wilt houden (dat is wel zo mooi). Koele tinten als roze en paars passen prachtig bij coole huidtypes en kleuren als perzik/koraal staan geweldig bij een warm huidtype. Gebruik een zachte blushkwast en breng de blush aan op de appeltjes van je wangen (even glimlachen om ze te ontdekken!) met ronddraaiende bewegingen.

 

Heb jij de perfecte match al gevonden? Bij L’Oréal Paris is het assortiment True Match foundations behoorlijk uitgebreid zoals je kunt zien, zowel in de lichtere als meer donkere tinten zijn meerdere kleuren te vinden. Test ze zeker eens uit in de winkel! Heb je vragen over de perfecte foundationkleur? Je kunt ze mij altijd stellen op mijn Twitter account : @mrsbeautyscene

Deel dit artikel
Back to top