Gezichtsverzorging

4 tips voor een betere huid binnen een maand

4 tips voor een betere huid binnen een maand

Iedereen tekent voor een stralende huid zonder onzuiverheden, want een glowy flawless skin is het mooiste wat er is. Maar wist je dat je eigenlijk helemaal niet zo ver verwijderd bent van een prachtige huid? Met de volgende 4 tips zorg je ervoor dat jouw huid binnen een maand nog verbetert!


#1 Double-Cleansing

Japanse vrouwen, die op verf gebaseerde witte metallic foundations dragen, doen al jaren aan double-cleansing. Zelfs als je deze producten niet dagelijks draagt, kan de methode waardevol zijn. Begin met een cleanser die bij jouw huid past of een make-updoekje en was je gezicht vervolgens met een face wash om alle (zweet)bacteriën en make-up te verwijderen.
 

#2 Uitspoelen

Je kent de shampoo, uitspoel en herhaal methode vast, maar besteed ook eens aandacht aan de huid rondom je haarlijn en op je rug. Alle uitgespoelde haarproducten kunnen je poriën verstoppen. Dat in combinatie met het vuil en de olie waar je huid mee te voortduren krijgt (vooral in de zomer), kan zorgen voor ongewenste breakouts. Zorg daarom altijd dat je je haar uitspoelt en lichaam afspoelt, totdat het water helder is en geef je rug een goeie scrub voordat je de douche uitspringt.

#3 Omarm een vochtige huid

Er is een dunne lijn tussen een vette en glowy huid. Zorg dat je altijd blotting paper bij de hand hebt voor een touch-up op de warme momenten op een feestje bijvoorbeeld. Zweet en make-up kunnen er namelijk voor zorgen dat je poriën overuren maken en meer olie produceren.
 

#4 Stop met het saboteren van je huid

Haal jij het beste uit je skincare routine? Waarschijnlijk niet. Gebruik niet teveel, maar ook zeker niet te weinig product en bewaar het op de juiste plek. Er zijn ontelbare manieren om je huid te saboteren zonder dat je het in de gaten hebt, so keep your eyes wide open! 


5 tips voor een betere huid binnen een maand

Beeld: Thinkstock
Deel dit artikel
Back to top