Gezichtsverzorging

10 Stappen voor een mooie huid

10 Stappen voor een mooie huid

Als beautyblogger kom je nog eens ergens, zo stapte ik eind april in het vliegtuig richting Parijs om op bezoek te gaan in het laboratorium van L’Oréal Paris! Eindelijk kon ik met eigen ogen eens zien hoe de befaamde Episkin eruit ziet en kon ik mijn vragen kwijt aan experts zoals Elisabeth Bouhadana en Sonia Eyraud. Wist je bijvoorbeeld dat de grootste huidzorg bij huidveroudering niet eens de rimpeltjes zijn, maar vooral de doffe, niet egale huid? Gelukkig is daar echt iets tegen te doen!


Chevilly

Meer dan 800 mensen werken dagelijks op de grote campus van L’Oréal Paris in het voorstadje van Parijs, Chevilly. Op dit terrein vind je de laboratoria waarin producten samengesteld worden, letterlijk vanaf het begin, eigenlijk is het een grote proefkeuken! De zorgvuldig afgewogen en gecontroleerde ingrediënten worden met de hand gemixt tot een crème of serum, die vervolgens heel veel testen moet ondergaan. Dat gebeurt ook op het terrein, waar een groot testcentrum staat, waar de producten in een latere fase ook getest worden op consumenten die zich vrijwillig hebben aangemeld. Pas na een groot aantal testen, verspreidt over een langere periode komt een product dan op de markt, uiteraard alleen als het goedgekeurd is op alle fronten.
 

Op bezoek in Chevilly, waar we alle informatie kregen over de nieuwste producten van Revitalift

Dit is Episkin, de menselijke huid die in een laboratorium wordt gemaakt en wordt gebruikt om ingrediënten op te testen

 

Episkin

Maar er gaat nog wel iets aan vooraf, want voordat ook maar één consument/testpersoon een product kan testen, zijn alle ingrediënten eerst getest op Episkin. Dat is een door L’Oréal ontwikkeld product dat je het beste kunt omschrijven als een ‘reageerbuishuid”, het is nl. helemaal gelijk aan menselijke huid, maar wordt in het laboratorium gemaakt. Dit is echt een bijzondere innovatie, want door Episkin te gebruiken zijn ander soort testen minder nodig en weten we toch dat de producten die we gebruiken veilig zijn. Toen ik de Episkin voor het eerst zag en aanraakte moest ik direct denken aan mini-trommeltjes van vroeger, toen er nog weleens dierenhuid voor werd gebruikt, zo voelde het ook aan. Heel apart en wat fijn dat het er is!

 

 

 

Rimpeltjes zijn niet de grootste zorg!Anti-rimpel?

Tijdens onze vragensessie aan Elisabeth Bouhadana (Head of Scientific communication) en Sonia Eyraud (Head of skincare development laboratory) werd ons duidelijk dat men tegenwoordig minder bezig is om rimpeltjes en fijne lijntjes te bestrijden. Zo’n 30 jaar geleden was dat toch wel anders, de anti-rimpel crèmes waren niet aan te slepen en ondanks dat niemand er echt op zit te wachten, hebben we ons er blijkbaar bij neergelegd, die rimpeltjes zijn zo erg nog niet. Maar dat wil niet zeggen dat we tevreden zijn met onze ouder wordende huid, nee…maken ons wel degelijk zorgen, vooral om de huid die niet meer egaal van kleur is (door pigmentstoornissen), er dof uitziet en minder vol wordt. Dat betekent ook dat we een ander soort producten gaan gebruiken, denk aan exfoliërende producten die de dode huidcellen op een milde manier van de huid afweken waardoor deze meer gaat stralen. Of door in een dagcreme een bescherming te verwerken tegen de zon, waardoor de huid minder kans heeft op pigmentstoornissen. Maar ook door de huid als het ware van buitenaf op te vullen om deze voller te laten ogen.

Hier werd mijn foundation getest, is hij wel mat genoeg?

Altijd charmant zo'n laborantenoutfit, maar alles voor hygiëne en veiligheid!


 


10 stappen om een mooie huid te houden

Huidverzorging lijkt belangrijker te worden naarmate je ouder wordt, iets wat ik zelf ook merk nu ik halverwege veertig ben, de tijd vliegt! Natuurlijk kun je er nog beter eerder mee beginnen, maar het is nooit te laat! Ik zet daarom mijn persoonlijke tips voor een mooie huid voor je op een rij, door deze 10 stappen te volgen zul je zeker verbetering zien:
 

1. Reinig de huid zorgvuldig met de juiste producten voor je huidtype, minstens één per dag, ook als je geen make-up draagt.
 

2. Gebruik iedere dag een dagcreme plus een beschermend product tegen de zon of een dagcreme met SPF, ook op dagen dat de zon niet schijnt.
 

3. Een serum is een must voor iedereen die een mooie huid wilt behouden, zoek er één die je huidzorgen aanpakt en gebruik die iedere avond en ochtend op een schone huid.
 

4. Misschien doe je het nog niet, maar exfoliëren moet de nieuwste stap zijn in je verzorgingsroutine, het zorgt voor een stralende, gladde huid met verbeterde huidtextuur. In dit artikel heb ik al iets geschreven over exfoliëren.
 

5. In Nederland hebben veel mensen last van een droge huid, daarom zou een huidolie eigenlijk ook standaard deel uit moeten maken van de producten die je gebruikt. Kies een lichte versie met uitsluitend plantaardige oliën die snel intrekt, het doet wonderen.
 

6. Het zal je misschien niet verbazen, maar als je een mooie huid wilt behouden, stop dan onmiddelijk met roken (als je dat nog doet), een rokershuid oogt grauwer, doffer en minder gezond, welke producten je ook gebruikt! Weg met die sigaret!
 

7. Je voedingspatroon heeft effect op je hele lichaamsconditie, ook op de conditie van je huid! Probeer dus een gezond eetpatroon te houden, met veel verse groenten, fruit en gezonde vetten uit vis en noten. Water drinken is belangrijk, maar het is ook weer een fabeltje dat je van 2 liter water drinken per dag een mooie huid krijgt, de andere stappen net zo belangrijk.
 

8. Beweging is goed voor je hele lijf en door een verbeterde bloedsomloop zal ook je huid gezonder ogen en langer jong blijven, probeer dus iedere dag minstens een half uur in beweging te zijn, liever nog meer natuurlijk! En ga regelmatig lekker even naar buiten in de frisse lucht, al is het maar voor de gezonde blosjes op je wangen.
 

9. Heb je problemen als acne, rosacea, eczeem, pigmentstoornissen, verslapte huid of diepe rimpels? Blijf dan niet te lang alleen doormodderen, maar vraag om advies aan een professional als een huidtherapeut, goede schoonheidsspecialiste of dermatoloog. Echt, het loont de moeite om erin te investeren, het voorkomt enorm veel frustratie!
 

10. Stress is één van de oorzaken van een slechte huid en dus is het vooral ook belangrijk om dit aan te pakken als je daar last van hebt. Ontspan je door dingen te doen die je leuk vindt, probeer voldoende te slapen en neem je rust! Maak vooral ook veel plezier en lach, want uiteindelijk komt schoonheid toch van binnen en kun je beter veel rimpels krijgen doordat je veel gelachen hebt!


 

?

Deel dit artikel
Back to top