Wenkbrauwen

Binnen 2 minuten perfecte wenkbrauwen

Binnen 2 minuten perfecte wenkbrauwen

Perfecte wenkbrauwen, we willen ze allemaal, maar de epileertang heeft ons in het verleden geen dienst bewezen. Dit met over-geëpileerde wenkbrauwen en 'happen' uit onze geliefde borstels als gevolg... Maar kijken we naar de catwalks en campagnebeelden van alle grote merken, dan zien we niet anders dan mooie, gezonde, volle wenkbrauwen voorbij komen. Of jouw wenkbrauw nu al vol van zichzelf is, of wel een handje kan gebruiken, wij laten je zien hoe je met de juiste tools zo dichtbij mogelijk jouw perfect brow kunt komen! 

Shape your face

Het begint natuurlijk met jou! Jouw gezicht en de vorm van je features bepalen hoe je met je wenkbrauwen aan de slag kunt gaan. Want het is zeker niet zo dat het iedereen maar meteen mooi staat om met de volle Cara Brows over straat te gaan. Houd vooral de natuurlijke vorm van jouw wenkbrauwen aan en ga niet te veel gekke dingen uithalen. Een verdubbeling van de wenkbrauw staat gewoon niet natuurlijk! Maar het even allemaal aandikken mag best. Voordat je begint met het opvullen kijk je eerst (wellicht samen met een expert?) naar de vorm van je gezicht en jouw haargroei. Epileer waar nodig, maar probeer niet uit te dunnen. Verdwaalde haartjes haal je natuurlijk gewoon lekker weg! Soms is het ook nodig om de wenkbrauwen te knippen. 
 Stap 1: Begin met het doorborstellen van de wenkbrauwen. Zo leer je jouw wenkbrauwen goed kennen en voel je al goed aan hoe de haartjes zich bewegen (de groeirichting). Deze kennis komt later van pas! 

 

 

Stap 2: Een trucje dat veel vrouwen niet kennen: begin eens met de transparante gel aan te brengen, dit zorgt ervoor dat het product wat je daarna gaat gebruiken zich heel mooi en licht hecht en bovendien voorkomt het dikke strepen. 


 

Stap 3: Ga vervolgens aan de slag met een wenkbrauwpotlood om de gewenste vorm te bepalen. Let er hierbij op dat je best een redelijk strakke lijn mag trekken aan de onderkant tot ongeveer tweederde van de wenkbrauw! Tot daar mag je(afhankelijk van jouw vorm) in een opwaartse lijn zitten, daarna gaat de wenkbrauw naar beneden, en hier teken je juist geen strakke lijn om een 'nep' effect te voorkomen. 
 


 

 

Stap 4: Nu je de vorm redelijk erop hebt zitten is het tijd om de kleine kale plekjes op te vullen. Een poeder of wax kan hierbij helpen. Gebruik een schuin kwastje en niet teveel product. Het is altijd makkelijker toevoegen dan verwijderen tenslotte! Omdat je hieronder al het potlood hebt gebruikt, zal je merken dat deze laag mooi hecht en de hele dag blijft zitten. Een extra borstel met de transparante gel van stap 1 kan tenslotte eroverheen om jouw perfect brows af te maken! 
  

Perfect Tools

Het resultaat: En klaar! Deze makkelijke stap voor stap guide voor jouw perfecte wenkbrauwen is heel makkelijk en binnen 2 minuten gedaan. Vergeet niet: wenkbrauwen zijn eerder nichtjes van elkaar dan zusjes, dus probeer los te laten dat het echt perfect moet matchen en omarm jouw shape en potentie! De juiste producten zijn natuurlijk wel heel belangrijk. Let hierbij goed op jouw natuurlijke haarkleur! Mijn wenkbrauwen zijn heel donker van zichzelf, maar als je bijvoorbeeld een lichte blondine van jezelf bent, dan kies je een zachtere, vaak meer taupe kleur. 


 
Binnen 2 minuten perfecte wenkbrauwen, dat kan jij ook!

Een laatste tip: ben je nu echt niet blij met jouw wenkbrauwen, dan kan het de moeite waard zijn te investeren in een groeiserum! Dit is een product wat je een aantal maanden gebruikt en wat nieuwe en huidige haargroei stimuleert. En ben je bezig met jouw wenkbrauwen uit te laten groeien? Geduld is een schone zaak... Ze komen echt wel weer terug! En tot die tijd spelen we lekker met make-up ;). 

 

Deel dit artikel
Back to top