Fashion

Get the Cannes look!

Get the Cannes look!

#yeswecannes was één van de meestgebruikte hashtags door de celebrity instagrammers van de afgelopen dagen! Dat was niet zo gek, ze waren allemaal te gast op het legendarische filmfestival van Cannes en deelden hun prachtige selfies met ons! Er werd flink uitgepakt met haute couture jurken, prachtig haar en chique make-up, allemaal onder de Zuid-Franse zon. Maar hoe krijg je de gewilde Cannes look? Ik ga het je vertellen…..

Naomi Watts combineert een subtiele bronzer met zachte roze lippen en natuurlijk de sunkissed skin

 

Sunkissed skin

Als je ooit in Cannes geweest bent dan weet je dat het Palais des Festivals direct aan de Boulevard de Croisette ligt, aan het mooie strand en de Middellandse Zee. Dat vraagt uiteraard om een zonnige, glamoureuze look waarbij een getinte huid de basis is, alsof je al een paar dagen hebt kunnen genieten van de zon. Heb je daar geen tijd voor gehad? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een zelfbruiner, met de handige sprays van tegenwoordig hoef je niet bang te zijn voor strepen en vlekken en krijg je geen vieze handen! Of je kiest voor een instant-glamlook door een GG cream te gebruiken, GG cream staat voor Genius Glow cream, een crème met een tintje die de huid red carpet ready maakt!

Voor een instant glamlook kies je voor de GG cream, daar zit ook een beschermende factor tegen de zon en huidverzorgende ingrediënten in!

 

Bombshell eyeliner

Wat past er beter bij een red carpet look dan een klassieke eyeliner? Of je nu oud of jong bent, houdt van veel of weinig make-up, met een strakke eyeliner en mooie mascara ben je altijd rode-loper waardig! Kies voor een handige eyelinerstift, daarmee kan iedereen een mooie lijn tekenen, zelfs al ben je geen make-up artiest, omdat de stift goed in de hand ligt. Begin de eyeliner altijd bij de binnenste ooghoek en volg de vorm van je oog, waarbij de eyeliner naar de buitenste ooghoek wat dikker mag worden. Wil je een mooie wing? Breng dan eerst (veel) mascara aan en kijk recht in de spiegel, zet een stip met het punt van de eyeliner waar op de plaats waar de buitenste wimperhaartjes de huid raken en verbind die punt met de eyeliner die je al getekend hebt.

Natasha Poly heeft een prachtige bombshell eyeliner laten aanbrengen door de make-up artiest, het staat haar prachtig!

 

Bronzing Beauty

Bronzer is inmiddels een multi-functioneel product geworden, je gebruikt het niet alleen om een zonnig kleurtje te krijgen maar kunt een matte variant ook prima gebruiken om het gezicht wat meer vorm te geven. Kies daarvoor een niet te donkere (en zeker geen oranje/rode) variant en breng deze onder de jukbeenderen aan met een wat kleinere kwast, zorg er wel voor dat je de bronzer mooi blendt voor een natuurlijk effect. Wil je een extra zonnige look, gebruik de bronzer dan met een grote kwast over het hele gezicht, die mag best een klein glansje of glittertje in zich hebben, dat sprankelt zo mooi in de zon.

Julianne Moore kiest voor een warme bronzer om haar wangen vorm te geven, haar glanzende roze lipstick zorgt ervoor dat haar lippen voller lijken

 

Soft lips

In Hollywood kiezen de celebrities bij zo’n glamorous look voor een strakke, rode lip net zoals Natasha Poly heeft gedaan, maar eigenlijk is dat niet 'Cannes-style'. In Cannes zien we toch meer zachte roze tinten op de lippen, liefst wat glanzend omdat dat de lippen direct voller laat ogen, roze staat ook beeldschoon bij de sunkissed look. Wil je het iets zonniger, kies dan voor een koraalkleurige lipgloss en combineer die met een vleugje perzikkleurige blush, maar hou het wel een beetje in dezelfde tint, teveel kleur is toch iets minder chique!

?

Na een avondje gala is het fijn wakker worden met een café, de zonnebril camoufleert eventuele wallen perfect! Op naar de volgende avond op de rode loper.

 

Foto's : Instagram L'Oreal Paris & Beautyscene.nl

Deel dit artikel
Back to top