Gezichtsverzorging

5 manieren om een bikini wax minder pijnlijk te maken

5 manieren om een bikini wax minder pijnlijk te maken

Hoe erg we ook te spreken zijn over waxbehandelingen, met name de bikinilijn, we zien toch altijd op tegen het waxen. De resultaten zijn natuurlijk fantastisch, maar de behandeling zelf kunnen we missen als kiespijn. Maar er zijn trucjes waarop we het proces minder hels kunnen maken. 

Nu doen we alsof het één grote kwelling is en dat is natuurlijk ook weer niet zo, maar sommige plekjes zijn een stuk gevoeler dan andere en dan gaat 'even de kiezen op elkaar' niet meer op.  De volgende 5 manieren zorgen ervoor dat het waxen een stuk minder pijnlijk zal zijn. 


1. Scrubben

Begin een aantal dagen voor de afspraak met scrubben om de huid zacht en glad te maken. Gebruik daarvoor een  (sugar)scrub met een fijne korrel. Maar ook na de wax is het verstandig om drie keer per week te blijven scrubben om ingegroeide haren te voorkomen.  


2. Badderen

Probeer je behandeling zo in te plannen, dat je daarvoor de tijd hebt om even in bad te zitten. Tien à twinting minuten is genoeg. Zo worden de haartjes zacht en kunnen ze gemakkelijker worden verwijderd. 


3. Geen koffie

Zorg ervoor dat je geen koffie hebt gedronken voordat je wordt gewaxt. Caffeïne stimuleert pijn receptoren en dat zorgt ervoor dat je alerter en gevoeliger bent. Beloon jezelf in plaats daarvan met een lekkere latte of macchiato achteraf. 


4. Paracetamol 

Neem 60 tot 45 minuten (minstens 30 minuten) voor aanvang van de behandeling een paracetamol en het kan een wereld van verschil uitmaken. Het is een tip die iedere waxspecialist zijn klant meegeeft. Vooral als je erg gevoelig bent, mag je hier een gewoonte van maken. 


5. Timing

Timing is EVERYTHING. Het is vanzelfsprekend dat je je niet laat waxen tijdens je menstruatie, maar ook de week voorafgaand hieraan kun je je beter niet laten waxen. Je bent dan namelijk extra gevoelig. In plaats daarvan kun je beter de week na je menstruatie gaan, wanneer je het sterkst bent en het meest kunt hebben. Daarnaast is het beter om niet te lang te wachten. De ideale tijd tussen waxbeurten is 4 à  5weken, zodat je haartjes zachter en fijner worden en het proces wordt daardoor ook steeds gemakkelijker. 

5 manieren om een bikini wax minder ellendig te maken

Deel dit artikel
Back to top