Interior

Welke badkamer past bij jou? Het budget, m2 en inspiratie onder loep

De kans is groot dat jouw badkamer wel een opknapbeurt kan gebruiken. Vaak ga je namelijk ergens wonen waar al een kant-en-klare in zit en is het waarschijnlijk niet het eerste op het lijstje wat je wilt aanpakken. Het is dan zaak om even te sparen voor wat je wilt, inspiratie op te doen én vervolgens aan de slag te gaan. 

De vierkante meters
De grootte van de badkamer bepaalt natuurlijk heel erg wat je ermee kan. Op een paar vierkante meter is het vaak moeilijk om én een bad én een inloopdouche te plaatsen, zeker als je nog plek wilt en moet overhouden voor een wastafel en een toilet. Kijk dus goed naar de beschikbare ruimte en de vorm; pas vervolgens je wensen hierop aan.

Het budget
Een badkamer verbouwen is een prijzige aangelegenheid want er komt zoveel meer bij kijken dan je misschien verwacht. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen of verbeteren van leidingwerk en elektriciteit maar natuurlijk ook aan tegels en meubels. Een bedrag van 10.000 is lang niet gek als je denkt aan een grondige verbouwing. De truc is om op zoek te gaan naar adresjes waar je voor een voordelige prijs de benodigdheden kan kopen. Ons advies? Even kijken bij Mega Dump in Tiel: zij hebben van alles. Van een mooie grote ronde spiegel tot heerlijke regendouches en tegels. 

Inspiratie opdoen
Als je eenmaal aan de slag gaat (of nou ja, anderen aan de slag laat gaan - het is immers een vak apart) dan moet je wel weten dat je de juiste richting hebt gekozen qua sfeer. Wil je het strak en minimalistisch of ga jij voor een badkamer met een urban jungle uitstraling? De keuze is enorm! Hier kun je inspiratie vinden voor mooie badkamers.

Beeld: John Cameron on Unsplash en rawpixel on Unsplash

Deel dit artikel
Back to top