Wedding

Zo kies je de perfecte verlovingsring

Dé verlovingsring. Misschien wacht je al jaren op een aanzoek en heb je je partner al nauwkeurig geïnstrueerd over de perfecte ring. Maar het kan ook zijn dat je nog geen idee hebt wat je mooi vind. Wat voor type ringen zijn er eigenlijk? En welke ring past bij jou?

De hoogste tijd om je te verdiepen in de verschillende soorten verlovingsringen, zodat jij je partner - als het eenmaal zover is - goed op weg kunt helpen. Bij juwelenmerk BAUNAT ben je aan het goede adres voor handgemaakte verlovingsringen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo vind je in de winkel van BAUNAT onder andere de drie populairste types: de solitaire, de trilogie en de halo verlovingsring.

De solitaire ring

De meest populaire verlovingsring is de solitaire ring. De term solitaire komt uit het Frans, en betekent enkel. Het gaat dus om een ring met een enkele diamant, die alle aandacht naar zich toetrekt. Perfect voor een verlovingsring. Ben je een traditioneel type, dan past de solitaire ring bij jou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BAUNAT - Diamond Jewellery (@baunatdiamondjewellery) op

De trilogie

Een andere populaire, klassieke ringsoort is de trilogie. De naam zegt het eigenlijk al, deze ring bestaat uit drie stenen. Het is een tijdloze, elegante ring die op het moment razend populair is, met dank aan Meghan Markle en prins Harry. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor één grote diamant en twee kleinere, maar wil je het wat specialer en extravaganter aanpakken dan kun je de centrale diamant bijvoorbeeld ook aanvullen met twee gekleurde diamanten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BAUNAT - Diamond Jewellery (@baunatdiamondjewellery) op

De halo

Tot slot het derde type verlovingsring: de halo. Deze verlovingsring bestaat uit één centrale diamant die wordt omringt door kleinere diamanten, waardoor de illusie van één grote diamant wordt gewekt. De perfecte manier om een kleine of middelgrote diamant er optisch groter uit te laten zien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BAUNAT - Diamond Jewellery (@baunatdiamondjewellery) op

Mocht je een ander soort ring in gedachten hebben maar kun je deze niet vinden op de website van BAUNAT? Dan kunnen de diamanten experts ook een ring voor je ontwerpen. De gouden verlovingsringen van BAUNAT kunnen geleverd worden in witgoud, platina, geelgoud en roodgoud. 

 

Van welk type verlovingsring droom jij? 

 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top