Fashion

Rihanna haalt uit naar de Victoria's Secret show op een subtiele maar duidelijke wijze

Ook dit jaar liepen er enkel lange en superslanke modellen op de catwalk van Victoria's Secret. Er was wel sprake van diversiteit in de afkomst van de dames, maar een plus-size of een transgender model was in geen velden of wegen te bekennen. Jammer, want Rihanna had een paar maanden geleden de toon gezet voor een breed scala aan modellen op de catwalk tijdens een lingerieshow.

Maar van dat soort diversiteit moet Victoria's Secret senior creative Ed Razek (de man die feitelijk alle dames voor de show uitkiest) niks weten. Tijdens een interview met Vogue haalde hij uit naar de lingeriepresentatie van Rihanna en verdedigde hij het feit dat er geen vollere modellen of een transgender in de show liep. Het draait volgens hem allemaal om de 'fantasie' en hij verschuilde zich achter het idee dat 'Victoria's Secret niet voor iedereen is'. 

Dat viel bij veel mensen niet in goede toonaarde en ook Rihanna was not amused. Woorden maakte de zangeres er niet aan vuil, wél gaf ze een like op Instagram aan een post van model Louise O'Reilly die eens goed haar mening gaf over Ed Razek en Victoria's Secret.

We zijn benieuwd wanneer Victoria's Secret wél inziet dat diversiteit alleen maar goed is voor commercie en dat de fantasie van het merk wel erg 1998 is. 

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top