Beauty

8 tips om het perfecte profiel te maken voor een dating app

Als je single bent, heb je vast wel eens een dating app geprobeerd. Tinder is de bekendste maar heeft een zekere reputatie en gelukkig zijn er nog genoeg andere platforms waar je terecht kunt voor een leuke man of vrouw.

Maar hoe stel je nou het ideale profiel samen? Wij helpen je graag even een handje met behulp van acht tips!

1. De eerste foto moet perfect zijn
Het spreekt eigenlijk voor zich: het is de eerste indruk die iemand van jou krijgt. Je kunt het beste gaan voor een kiekje waar je alleen op staat - om verwarrring te voorkomen - en waar je direct de camera in kijkt. 

2. Zorg voor een leuke variëteit in foto's
Naast een mooie foto van je gezicht, is het ook leuk om beelden van jezelf met vrienden (één is voldoende), een kiekje van top tot teen en een plaatje waar je met iets bezig bent op je profiel te plaatsen. Dit laat goed zien wie je bent. 

3. Maak een prikkelende tekst voor bij je profiel
Helemaal niks plaatsen lokt niet uit tot een gesprek en enkel delen wat je hobby's en interesses zijn (vaak heel standaard als lekker eten en naar de film gaan), is nou ook niet echt prikkelend. Deel iets wat persoonlijk is en iemand echt nieuwsgierig maakt naar meer.

4. Onthul iets unieks over jezelf in je profiel
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de laatste buitenlandse bestemming die je bezocht hebt, een bepaalde sportieve prestatie die je hebt bereikt of iets nieuws wat je recent geleerd hebt. 

5. Maak op een juiste manier jouw date-doelen duidelijk
Heb je alleen interesse in een hook-up? Prima, maar laat dat wel even weten voordat iemand met compleet andere verwachtingen naar de date komt. Meedelen dat je op zoek bent naar de man of vrouw waarmee jij de rest van je leven gaat delen, maakt het meteen ook zo zwaar. Schrijf liever dat je iets serieus zoekt of iets voor een langere tijd.

6. Laat negativiteit achterwege
Was jouw ex echt een nietsnut en ben je een tikkeltje bitter daarover? Laat dit niet doorschemeren in je profiel door bijvoorbeeld te zeggen dat je bepaalde eigenschappen echt een afknapper vindt. Negativiteit is namelijk een regelrechte turn-off. Focus je bij voorkeur op jezelf en positieve dingen. 

7. Laat een vriend(in) je profiel bekijken
Jij kan denken dat je profiel perfect is maar iemand anders die haalt er zo fouten of minder aantrekkelijke dingen uit. Een 'second opinion' kan nooit kwaad! En zeker niet als het van een goede vriend(in) is.

8. Update je profiel regelmatig
Want waarom niet gebruik maken van die nieuwe leuke foto? En waarom niet delen wat je pas voor bijzonders hebt meegemaakt? Het laat mensen ook zien dat je een actieve en betrokken gebruiker bent. 

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top