Beauty

Deze 5 soorten fruit adviseren voedingsdeskundigen om in shape te blijven

Wij zijn dol op fruit: het zijn eigenlijk snoepjes die de natuur ons gegeven heeft en smaken veel lekkerder dan die in de fabriek gemaakt worden. Hoewel er diëten zijn die fruit verbieden, denk bijvoorbeeld aan het op dit moment populaire keto-regime, kunnen wij niet zonder maar maken het liefst wel een bewuste keuze.

Popsugar sprak met Shauna Sacca, een geregistreerd dieetiste en een personal trainer, en vroeg haar wat nou de beste types fruit zijn om te eten als je op je lijn wilt letten. Volgens haar moet je gaan voor fruit dat veel vezels bevat en zo laag mogelijk zijn in suiker. Dit zijn haar aanbevelingen.

1. Appel
Appels zitten vol met vezels die je helpen om tussen grote maaltijden door je bloedsuiker stabiel te houden. Heb je net gesport? Combineer je appeltje dan met een lik pindakaas voor proteine: hiermee herstel je jouw spieren en bouw je meer op.

2. Sinaasappel
Dit stukje fruit zit niet alleen vol met vezels maar bevat ook een hoop vocht: we weten allemaal dat dit geen kwaad kan. Ideaal dus voor mensen die niet genoeg drinken gedurende de dag.

3. Cantaloupe meloen
Je zou het niet denken omdat deze meloen zo zoet is, maar de cantaloupe bevat weinig suiker en zit vol met vezels. Combineer dit stukje fruit met griekse yoghurt in de ochtend voor een heerlijk en voedend ontbijt. 

4. Frambozen
Van al het fruit dat er bestaat, zit in frambozen het hoogste percentage aan vezels. En dat willen we!

5. Granaatappel 
Ook granaatappelpitjes zitten vol met vezels en het fijne is, dat ze heel snackable zijn. Snijd de fruit een avond van te voren open en doe de pitjes in een bakje zodat je 's ochtends geen stress hebt als je naar werk gaat of koop ze kant en klaar in de winkel. Ook heerlijk over een salade!

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top